Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ima on i većih problema'

Stanić: Kalmeta tužbom za klevetu pokušava skrenuti pozornost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić izjavio je kako je prijetnja Božidara Kalmete da će ga tužiti zbog klevete pokušaj skretanja pozornosti s onoga što svi očekuju - da i Kalmeta uskoro bude priveden kako bi odgovarao za 'pljačku stoljeća'.

Božidar Kalmeta je danas najavio da će podnijeti tužbu protiv Stanića zbog klevete, zato što tvrdi da je on glavni i odgovorni za izvlačenje 38 milijuna kuna iz HAC-a, te da je novac završavao kod Kalmete, kao bivšeg ministra prometa, i njegova tadašnjeg najbližeg suradnika Zdravka Livakovića.

Kalmeta u ovom trenutku ima puno većih problema od tužbe protiv mene, rekao je Stanić. On treba objasniti ono za što ga je optužio bivši predsjednik Uprave HAC-a Mario Crnjak još 2007. godine - da iz sjene upravlja HAC-om preko svojih ljudi, Milivoja Mikulića i Josipa Sapunara koji su obojica u zatvoru, kaže Stanić.

Pročitajte i ovo Vukovi Skupa tužba Tužio državu za 5300 eura jer mu je psa rastrgao vuk: Dobio je odštetu, ali zbog presude će zasigurno požaliti Slika nije dostupna Afera HAC Pogledajte što je rekao Božidar Kalmeta nakon izbijanja afere u HAC-u

>> VIDEO 'Dosta mi je tog lika! Već me se mjesecima drži kao pijan plota!'

Kalmeta će, osim toga, teško objasniti zašto je na mjesto predsjednika Uprave HAC-a doveo Stjepka Bobana, koji je sada također u Remetincu, dodao je Stanić.

Na taj način Kalmeta pokušava skrenuti pozornost s onoga što treba uslijediti - njegova privođenja kako bi odgovarao za 'pljačku stoljeća' u HAC-u, koja ima elemente veleizdaje i rušenja ekonomskih temelja Hrvatske. Zbog takvih pljački danas se razmišlja o monetizaciji autocesta, a Hrvatska se zadužuje uz visoke kamate, tvrdi Stanić.

'Ne bojim se Kalmetine tužbe jer sve radim s punom odgovornošću i uz argumente, a sve što smo ja i moji suradnici godinama govorili sada daje rezultate', rekao je Stanić dodavši kako očekuje da će DORH i ostale mjerodavne institucije pošteno odraditi svoj posao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene