Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stančić: 'Odgovorni su i drugi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibensko-kninski župan Duje Stančić na današnjoj je konferenciji za novinare prihvatio odgovornost za to što nije bilo javnog natječaja za usluge zaštite županijske zgrade koje je obavljala tvrtka FIT, no, kako je rekao, za to su podjednako odgovorni i drugi supotpisnici ugovora o obavljanju tog posla, t.j. vodeći ljudi gradske i državne uprave u toj zgradi.

'Ako sam ja i utjecao na dobivanje posla za FIT mimo natječaja, zašto ni grad Šibenik ni državna uprava nisu smatrali potrebnim da zatraže raspisivanju natječaja', izjavio je Stančić. 

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Slika nije dostupna Šibensko-kninski župan osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti

Dodao je da je nakon upozorenja revizije o nepravilnostima raspisan natječaj za usluge zaštite županijske poslovne zgrade za 2005. i 2006.

Stančić je zanijekao da imovinska korist, koju je po USKOK-u pribavio za FIT, iznosi oko 300.000 kuna, a izračunao je da je mjesečna dobit FIT-a oko 3500 kuna kad se plate zaštitari i ostali troškovi.

Tvrdi kako nije znao da je tri godine protuzakonito primao nakandu za članstvo u Županijskom poglavarstvu, a kad je saznao, vratio je sav novac, ukupno oko 46.000 kuna.

Na novinarski upit tko je odgovoran za njegovu smjenu i je li to posljedica unutarstranačkog skukoba u HDZ-u, Stančić je poručio novinarima da to sami istraže.

'Ne ću ništa poduzimati protiv nekih kojima sam bio na putu, a vrijeme će pokazati svoje', naglasio je Stančić i dodao da želi ostati član HDZ-a, jer je bio među inicijatorima osnivanja te stranke na državnoj razini.

Novinarima je pokazao građevnu dozvolu za objekt koji gradi u Srimi, odbacivši nagađanja da je bespravni graditelj, te da nezakonito nasipa more na tom području. 'Kako je utvrdila građevna inspekcija koja je izišla na očevid, more se nasipa u skladu s odlukama lokalne samuoprave', objasnio je Stančić.

Zbog sumnje da je počinio nezakonitosti za ponedjeljak, 25. rujna, sazvana je sjednica Županijske skupštine s dnevnim redom: Prijedlog za donošenje odluke o iskazivanju nepovjerenja županu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene