Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožena sigurnost

Stanari Mesničke prosvjedom traže 'zebre' i nogostupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanari Mesničke ulice i Gornjeg grada prosvjedom su u subotu upozorili da su Mesnička i Streljačka ulica obnovljene tako da je ugrožena sigurnost pješaka i zatražili da se obilježe pješački prijelazi i nogostup od kolnika odvoji fizičkom barijerom.

Traže i da se svjetleći led markeri, koji u ravnini ceste obilježavaju granicu kolnika, uklone kako zbog sigurnosti, tako i zbog toga što njihovo treperenje noću smeta stanarima.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Prosvjed oporbe u Zagrebu - 7 Prosvjedi uoči izbora FOTO/VIDEO Lijeva oporba na ulicama pet hrvatskih gradova: ''Izgubili smo 30 godina, nemojmo izgubiti i ove četiri pred nama''

Prosvjednici su na neobilježeni pješački prijelaz na, kako ističu, vrlo prometnom križanju Ilice i Mesničke, upozorili i performansom. Napravili su "zebru" od stiropora i preko nje prelazili ulicu.

Postavljanje fizičke barijere između kolnika i nogostupa traže zbog sigurnosti pješaka, osobito djece, ali i vozača, te zato da se onemogući parkiranje i zaustavljanje vozila ili njihovo proklizavanje na nogostup.

Ina Valmut, jedna od organizatorica prosvjeda, koji je okupio 20-ak građana, naglasila je da stanari "ne žele da ih se nasanjka", te da oni ustraju u svojim zahtjevima. Nismo išli na masovnost ali smo budni, dodala je.

Opačić i Bandić o oprostu dugovanja najugroženijim Zagrepčanima

Upitana što kaže na najave gradonačelnika Milana Bandića koji je rekao da će popraviti situaciju u obnovljenoj ulici te je li upoznata s troškovima, Valmut je rekla da nije upoznata s dokumentacijom i troškovima ali da joj je žao da se novac od prireza i poreza na ovakav način troši.

Gospodin Bandić će odgovarati za to vjerojatno na idućim izborima rekla je. Što se tiče novih radova kojima bi trebalo poboljšati sigurnost stanara čiji je početak najavljen za 29. listopada, Valmut je kazala da će stanari tražiti mišljenje stručnjaka o tome jesu li nova rješenja optimalna.

Komentirala je i izjavu gradonačelnika Bandića koji je "mamama Gornjeg grada" poručio da radije čuvaju svoju djecu, "a njega puste da radi svoj posao" rekavši da su njega pustili da radi svoj posao i da se nada kako je njegova izjava nije diskriminirajuća jer bi "u suprotnom Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova imala što za reći". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene