Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stanari Kupske za sutra najavili prosvjed

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanari urušene Kupske ulice prosvjedovat će sutra u 9 sati ispred HEP-ove zgrade u Ulici grada Vukovara 37, a zatim ispred zgrade zagrebačkog Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1) i zgrade Ministarstva pravosuđa (Dežmanova 6).

"Razlog prosvjeda je nezadovoljstvo dinamikom rješavanja našeg problema", izjavio je Bećir, predstavnik stanara Kupske. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HEP se ispričao stanarima Kupske Slika nije dostupna Stanari Kupske održali mirni prosvjed

Istaknuo je da je prošlo već više od mjesec dana od kada se zbog gradnje HEP-ove podzemne garaže urušila njihova ulica, a njima, kako je rekao, "život okrenuo naglavačke". Još su uvijek smješteni u hostelu u Remetincu, gdje su nemogući uvjeti za normalan život, a ni investitor gradnje (HEP) ni izvođači radova - tvrtke Tehnika i Conex ne žele im pomoći i osigurati smještaj u iznajmljenim stanovima.

Pomoć su tražili i od Grada Zagreba, ali im je rečeno da im Grad može ponuditi ili hostel u Remetincu u koji ih je smjestio ili smještaj u "Gradu mladih" u Granešini, jer nema praznih gradskih stanova, a za plaćanje najma stanova nema zakonskog temelja.

Na Općinskom sudu u Zagrebu danas će se održati ročište na kojemu će Sud odlučiti o zahtjevu stanara Kupske, koje zastupa odvjetnica Doris Košta, a traže da im investitor gradnje (HEP) i izvođači radova dodjele adekvatne stanove za privremeni smještaj. Ne udovolji li se tome, odvjetnica će tražiti isplatu novca za najam stanova, a ako ne udovolje niti tom zahtjevu, od Suda će zatražiti blokadu računa tih tvrtki.

Potaknuti sudbinom 40-ak zagrebačkih obitelji koje su nakon nedavnog urušavanja Kupske ulice ostale bez svojih domova i već tjednima žive u skromnim uvjetima u hostelu Remetinec, hokejaši zagrebačkog Medveščaka odlučili su im donirati prihod od ulaznica za utakmicu koja će sljedeće subote, 3. studenoga, igrati u ledenoj dvorani Doma sportova protiv ljubljanske Slavije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene