Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stanari Kupske ulice vratili se u svoje domove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I posljednji stanari Kupske ulice, koji su od 23. rujna, odmah nakon urušavanja ulice zbog gradnje podzemne HEP-ove garaže bili smješteni u hostelu u Remetincu, vratili su se svojim domovima.

Izjavila je to danas načelnica Odjela socijalne skrbi Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Snježana Puškadija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanari Kupske održali mirni prosvjed Slika nije dostupna Stanari Kupske za sutra najavili prosvjed

U hostelu u Remetincu danas više nema niti jednog stanara Kupske ulice, rekla je Puškadija. 

Dodala je da su stanari individualno napuštali hostel, neki su ga napustili još prije mjesec dana, a posljednjih desetak prošlog vikenda.

Podsjetila je da je 23. rujna, kada je došlo do urušavanja Kupske ulice, popisano 66 njezinih stanara koji su morali napustiti svoje domove. 

Toga dana u hostel je smješteno 48 stanara Kupske, a
preostalih 18 smještaj su potražili kod rodbine i prijatelja. Međutim, nakon dva dana, u hostelu je bilo smješteno 62 osobe.

Puškadija je rekla kako se Gradski ured redovito skrbio za stanare Kupske ulice, organizirali su im medicinsku skrb, nabavljali garderobu, dva puta su od Centra za socijalnu skrb obitelji dobile po 1000 kuna, a obiteljima je podijeljeno i donacija od anonimnog donatora od 150.000 kuna.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić izjavio je da je taj ured završio svoj posao u Kupskoj ulici - napravljena je cesta i otvorena za promet te kompletna infrastruktura.

Upitan jesu li kuće stanovnika Kupske ulice sada sigurne za
stanovanje, odnosno jesu li stanarima izdane potvrde o sigurnosti njihovih kuća, Jelavić je rekao da to nije u nadležnosti Gradskog ureda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene