Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stanari Kupske spremaju prosvjed za utorak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanari urušene Kupske ulice prosvjedovat će u utorak, 30. listopada, u devet sati ispred zgrade HEP-a, te potom ispred zagrebačkog Gradskog poglavarstva i Ministarstva pravosuđa kako bi ukazali na nerješavanje svoje teške situacije, najavio je danas njihov predstavnik Boris Bećir.

"Smještaj u hostelu Remetinec ponudio nam je Grad Zagreb odmah nakon urušavanja i mi smo ga prihvatili, nadajući se brzom povratku svojim domovima. Međutim, taj se privremeni boravak otegnuo na pet tjedana, a u hostelu su nemogući uvjeti za normalan život", rekao je Bećir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HEP se ispričao stanarima Kupske Slika nije dostupna Stanari Kupske održali mirni prosvjed

"Radovi uvođenja infrastrukture u Kupsku ulicu trebali bi završiti 30. listopada, no taj rok treba uzeti s rezervom, jer su nam i prije obećavali rokove, a od toga nije bilo ništa", rekao je Bećir. Poručio je da se stanari urušene Kupske, iako jako žele i jedva čekaju povratak u svoje domove, u njih neće vraćati dok im god ne bude zajamčeno da su im kuće sigurne za stanovanje.

Bećir je rekao da bi od najavljenog prosvjeda mogli odustati ako se za stanare Kupske u međuvremenu pronađe rješenje. Također je rekao da će prosvjedovati sami, bez stanara Vrbana III koji već više od godinu dana u svojim domovima imaju vodu onečišćenu mineralnim uljima te protivnika izgradnje podzemne garaže na Cvjetnom trgu. Rekao je da su tako odlučili, jer je njihov problem hitan te je dodao da ih svi oni podupiru, kao i inicijativa Pravo na grad, Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava te udruga Stup.

Bećir je podsjetio da su od HEP-a, investitora gradnje podzemne garaže čija je gradnja dovela do urušavanja Kupske ulice, te od tvrtki izvođača radova "Tehnike" i "Conexa" tražili da im osiguraju smještaj u unajmljenim stanovima. HEP nam je odgovorio da se ne smatraju odgovornima, a od Conexa i Tehnike još uvijek nismo dobili odgovor, rekao je Bećir.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene