Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan i Degert

'Stambena pitanja povratnika uspješno se rješavaju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Program stambenog zbrinjavanja nositelja stanarskih prava - povratnika uspješno se ostvaruje i do polovice sljedeće godine izgradit će se više od 2.800 stambenih jedinica, rečeno je u Donjem Lapcu i Vrhovinama gdje je ministar regionalnog razvoja i vodnog gospodarstva Petar Čobanković sa skupinom veleposlanika u Hrvatskoj obišao nekoliko gradilišta na kojima se gradi 35 stambenih jedinica za povratnike.

'Vlada je još prije 3,5 godine počela rješavati stambena pitanja povratnika, pretežito pripadnika srpske nacionalne manjine. Godine 2007. i 2008. trebalo je riješiti više od 2.800 zahtjeva nositelja stambenog prava i osim nekih tehničkih pitanja projekt se uspješno ostvaruje', rekao je Čobanković. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROVJERENO VEČERAS U 22:45 Iz zidova im izbijaju fekalije, gledaju i udišu plijesan: "U početku su to bile ovlažene površine, nakon kojih su izlazile žutosmeđe fleke" Ivana Pavić Šimetin GOŠĆA DNEVNIKA NOVE TV Zašto se cijepljeni ne moraju testirati i zašto su COVID potvrde obavezne samo u nekim ustanovama? Stručnjakinja i o ivermektinu: "Ne, to uopće nije lijek protiv korone"

Dodao je kako je to i dio mjerila koje Hrvatska treba ispuniti iz 23. poglavlja u pregovorima s EU 'Pravosuđe i temeljna ljudska prava'.

U cijelosti ćemo riješiti pitanja svih onih koji su do kraja ove godine dobili rješenja i ostvaruju pravo na stambeno zbrinjavanje 2009., zaključio je.

Na upit je li zadovoljan izgradnjom stanova za povratnike, voditelj Izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert rekao je kako se može bit zadovoljan,'iako treba izgraditi još kuća i stanova, no općenito stvari idu prema naprijed'. Vladini pomaci tu su vidljivi, rekao je Degert.

Razgovorima i obilasku gradilišta u Donjem Lapcu i Vrhovinama nazočili su i američki veleposlanik Robert Bradtke, veleposlanik OESS-a Jorge Fuentes, voditelj Ureda UNHCR-a u Zagrebu Wilfried Buchhorn te predstavnici Vladina Ureda za regionalni razvoj, obnovu i revitalizaciju povratničkih područja.

U razgovoru s načelnikom donjolapačke općine Ilijom Obradovićem istaknuto je kako je bitno što prije završiti modernizaciju županijske ceste Bjelopolje-Lapac. Uskoro će stanovništvo dobiti pitku vodu iz novog vodovoda 'Lećevice', najavio je načelnik Ilija Obradović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene