Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SSSH traži osnivanje Ministarstva rada i socijalne skrbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom medijskih najava o mogućim promjenama u ustrojstvu pojedinih ministarstava kao i osnivanju novih, Savez samostalnih sindikata Hrvatske ponovio je svoj zahtjev predsjedniku Vlade i mandataru buduće Vlade Ivi Sanaderu, za osnivanjem Ministarstva rada i socijalne politike.

Predsjednica SSSH Ana Knežević podsjeća kako je Europska komisija jasno naglasila da je u Hrvatskoj potrebno znatno ojačati kapacitete radne administracije.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

Prema tvrdnjama sindikata, u Upravi za rad Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva zaposlen je nedostatan broj ljudi, koji nisu u mogućnosti pratiti stanje i trendove u području radnih odnosa i tržišta rada, te izraditi i kvalitetno pratiti statističke pokazatelje u području radnih odnosa i kolektivnog pregovaranja u Hrvatskoj.

Takvo se stanje, prema njihovoj ocjeni, negativno odražava i na sam rad sindikata. Sindikati nemaju dovoljnu potporu resornog ministarstva u zaštiti i promicanju prava i interesa radnika, koje bi im pružalo odgovarajuće statističke podatke u području rada i radnih odnosa, a sukladno kojima bi sindikati mogli utvrđivati i prilagođavati svoje politike i zahtjeve prema Vladi i poslodavcima. 

SSSH je predložio i izdvajanje Službe nadzora u području rada i zaštite na radu iz Državnoga inspektorata i njezino organiziranje u sklopu Ministarstvu rada i socijalne politike, kao samostalne jedinice, navodi se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene