Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborna platforma

SSSH: Mirovinska reforma i povećanje minimalne plaće za 50 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez samostalnih sindikata Hrvatske predstavio je Predizbornu platformu za nadolazeće Parlamentarne izbore.

Reforma mirovinskog i obrazovnog sustava te povećanje minimalne plaće na 50 posto od prosječne, samo su dio od 7 ključnih zahtjeva o kojima Savez traži očitovanje onih političkih stranaka koje očekuju sudjelovanje u vlasti

Pročitajte i ovo Prosvjed u Parizu PROSVJED NA PRAZNIK RADA I dalje su bijesni zbog mirovinske reforme: Macron dočekan zvižducima, lupanjem loncima i dobacivanjem Slika nije dostupna "Borba se nastavlja" Ustavno vijeće potvrdilo Macronovu mirovinsku reformu usprkos prosvjednicima: "Zemlja mora nastaviti napredovati, raditi..."

Na taj će način Savez, ako to procijeni mogućim, svojim članovima predložiti povoljnu političku opciju. Uz navedene zahtjeve, Savez planira i pritisak na Vladu kako bi osigurali državu prava za sve građane.

'Nijedna Vlada, bez obzira bila lijeve ili desne orijentacije nije, nije donijela nešto dobro, jako dobro u odnosu na radnike. Tko god dođe na vlast da će morati više voditi računa o interesima radnika, u smislu građana, o njihovim pravima i o njihovoj egzistenciji i o njihovom životnom standardu od svih dosadašnjih vlada', rekao je Mladen Novosel, predsjednik SSSH-a.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene