Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S njom vozio po Hrvatskoj

Srpski novinar vratio veleposlaniku RH neoštećenu hrvatsku zastavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH priopćilo je kako je hrvatski veleposlanik u Beogradu Željko Kuprešak od srbijanskog novinara Stefana Cvetkovića primio neoštećenu hrvatsku zastavu s kojom se vozio kroz Srbiju.

U priopćenju se pojašnjava kako je Cvetković pet dana putovao po Hrvatskoj sa srpskom zastavom vidljivo istaknutom na vozilu kojim je putovao te da je po povratku u Srbiju na vozilo istaknuo hrvatsku zastavu i tako stigao do Beograda.

Pročitajte i ovo Lubenica izbjegavanje cenzure Društvenim mrežama šire se slike lubenice: Za to ima dobar razlog, evo objašnjenja Slika nije dostupna 'Vozi me čovjek, ne Srbin ili Hrvat' Yugom, obojanim u srpsku zastavu, kreće u pohod po Hrvatskoj

>> Hrvatsku obalu prešao vozilom sa srpskom zastavom

Cvetković je naglasio da mu je bilo lijepo u Hrvatskoj, da nije doživio nikakve neugodnosti i da nosi samo najljepše uspomene, stoji u priopćenju.

Preuzimajući zastavu, Kuprešak je naglasio da je i ovo dokaz da su srpski turisti dobrodošli u Hrvatsku te da će se njihov broj svake godine povećavati, kaže se.

'Što Hrvatska bude uspješnija u turizmu, uspješnija je regija'

Ako Hrvatska bude uspješna u turizmu, što znači jačanje njezinog gospodarstva, povući će u pozitivnom smislu za sobom i Bosnu i Hercegovinu i Srbiju i Crnu Goru te će svi u regiji biti uspješniji, rekao je Cvetković u odgovoru na pitanje o tome što ga je motiviralo na takav put.

Iz ovog je iskustva Cvetković, po priopćenju, zaključio da se Hrvatska pokazala kao civilizirana zemlja koja ustraje na suverenosti i tradiciji, ali isto tako razvija demokratsko društvo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene