Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporazum o suradnji u području obrane

Srpski ministar: S Hrvatskom potpisujemo povijesni sporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Srbije Dragan Šutanovac najavio je da će tijekom lipnja u Zagrebu biti potpisan Sporazum o suradnji u području obrane između Srbije i Hrvatske, koji je ocijenio kao povijesni čin.

'Poslije svih ratova prvi put se bilateralno sastaju 'vojske' Srbije i i Hrvatske i potpisujemo Sporazum o suradnji u području obrane. To je povijesni čin. Konačno ćemo staviti točku na mračnu prošlost koju ne smijemo zaboraviti, a koja treba biti pouka kako da surađujemo u budućnosti', rekao je Šutanovac za beogradski tjednik 'NIN'.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu"

'To je zemlja s kojom smo imali ratna događanja, koja i danas ima određene traume iz devedestih godina, znatno veće nego što ima Srbija. Sama činjenica da ću Hrvatsku posjetiti u fukciji ministra obrane pokazuje da postoji želja s obje strane da se konačno neke stvari pomaknu nabolje', rekao je Šutanovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene