Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pisali Predsjednici i Vučiću

Srpski demokratski forum: "Zaustavite razaranje najstarije organizacije Srba u Hrvatskoj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski demokratski forum poslao je pismo hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću u kojem od njih traže da se zaustavi nestanak ove nevladine organizacije s hrvatske civilno-društvene scene.

Organizacija koja se bavi zaštitom prava srpske nacionalne zajednice u pismu ističe kako su joj lani prepolovljena financijska sredstva za izdavanje časopisa "Identitet", najstarijeg časopisa srpske zajednice u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak

"Izdavanje časopisa podupirao je Savjet za nacionalne manjine Vlade RH. Nakon što su nam u Savjetu pod političkim pritiskom za 2016. prepolovili sredstva za časopis, te smo godine mogli izdati samo šest brojeva (umjesto 12). Savjet nam je dodatno otežao rad neisplatom dijela odobrenih sredstava za 2015. godinu",  poručuju iz SDF-a.

Tvrde da su dovedeni u blokadu i na rub stečaja.

"Radi se o očitom političkom podmetanju pomoću kojeg se nastoji eliminirati organizacija predana očuvanju identiteta Srba u Hrvatskoj i njihove integracije u hrvatsko društvo", navodi se u priopćenju SDF-a koji Grabar-Kitarović i Vučića mole da zaustave "pokušaj razaranja najstarije organizacije Srba u Hrvatskoj".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene