Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno pismo

Srpske organizacije: 'Pupovac se novcem iz proračuna države koristi kao da je njegov'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom sukoba Josipović - Pupovac, srpske organizacije smatraju kako je predsjednik s pravom ukazao na 'štetno djelovanje' Pupovca.

'Predsjednik Republike Hrvatske je s pravom ukazao na štetno djelovanje Milorada Pupovca i iskreno i otvoreno progovorio o političkom monopolu koji je Milorad Pupovac izgradio oko svoje osobe u nastojanju da bude jedini pripadnik srpskog naroda u Hrvatskoj koji ima pravo misliti i zastupati naše nacionalne interese', stoji u otvorenom pismu koje su potpisali predsjednik Zajednice Srba u Republici Hrvatskoj Svetozar Livada, predsjednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula, predsjednik Koalicije Srpska Sloga Staniša Žarković, predsjednik Demokratske partije Srba Mitar Kojadinović, predsjednik Naše stranke Ajduković Jovan, zamjenik župana Požeško-slavonske županije Grozdanić Miroslav te zamjenik župana Bjelovarsko – bilogorske županije.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Slika nije dostupna 'Neprihvatljivi stavovi' Josipović: Zaprepašćuje da je Pupovac zbog svojih interesa spreman ugroziti budućnost RH'

>> Evo što misli Stipe Mesić o sukobu Josipović-Pupovac!

Oni podsjećaju na 'Pupovčeve zloupotrebe položaja i novca' namijenjenog srpskoj zajednici. 'Nazivati predsjednikove stavove napadima na srpsku zajednicu je ponašanje kojemu svjedočimo već godinama, a koje se svodi na tezu Milorada Pupovca: Srpska zajednica u Hrvatskoj – to sam ja!', napisali su u pismu.

'Novcem iz proračuna države koristi se kao da je njegov'

Optužuju Pupovca da SNV 'vodi kao privatni biznis'. 'Kada je riječ o novcu iz Proračuna RH njime se Milorad Pupovac koristi kao da je njegov, preko Savjeta za nacionalne manjine ga sebi i svojim dodjeljuje i nadzire njegovo trošenje, a pri tom pažljivo brine da, osim minimalnih iznosa za SDF, srpske organizacije koje ne kontrolira godinama ne dobivaju ni novčića za svoje djelovanje', stoji u pismu.

Srpske organizacije ističu kao su protiv Pupovca podnesene brojne kaznene prijave. 'Za slučaj višemilijunskih iznosa koje su skrivene čak i od Skupštine SNV-a lažnim izvještajem potpisanim od lažnog predsjednika Nadzornog odbora, kao i slučajeve nestanka krava iz inostrane donacije, donacije traktora iz Srbije od kojih je jedan završio u kompaniji u vlasništvu njegove političke stranke, a ostali u rukama SDSS-ovim lokalnih aktivista', pišu Srpske organizacije.

Pismo u cijelosti možete pročitati u priloženom dokumentu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene