Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže rješavanje pitanja imovine i prava

Srpske izbjeglice iz Hrvatske pisale Milanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici udruga izbjeglih Srba iz Hrvatske u petak su u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu predali otvoreno pismo novom predsjedniku hrvatske vlade Zoranu Milanoviću, u kojemu od njega traže potporu u njihovim zahtjevila za povrat imovine i prava u Hrvatskoj.

Koalicija udruga izbjeglih Srba u pismu također traži napredak u suđenjima za ratne zločine i rješavanje pitanja nestalih.

Ta Koalicija nedavno je izrazila žaljenje zbog odluke EU da potpiše pristupni ugovor s Hrvatskom, jer su tražili da Unija ne potpiše taj ugovor sve dok Hrvatska ne vrati njihova imovinska i stečena prava, promijeni pristup s u suđenjima za ratne zločine i riješi pitanje nestalih.

Nakon potpisivanja ugovora o pristupu Hrvatske EU 9. prosinca, Koalicija je ocijenila kako je zbog 'politike lažnog pomirenja Beograda i Zagreba' izostala potpora srbijanskog predsjednika, srbijanske vlade i predstavnika Srba u Hrvatskoj apelu koji je ta koalicija uputila Uniji. (Hina)

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan" Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene