Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pustolov sa Sljemena

Srndać zalutao u središte Zagreba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvorište obiteljske kuće u blizini centra Kaptol u Zagrebu dolutao je mladi srndać.

Stanari Kozarskih stuba nemalo su se iznenadili kad su primijetili malog pustolova koji se u panici zapetljao o žicu u vrtu. Srndać je mirno  nedjeljno večer 74- godišnjoj Barbari pretvorio u pravu pustolovinu.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

'Odjednom je nešto zalupalo. Izašla sam da vidim što je i vidjela rogove te zaključila da je to srna', rekla je Barbara. Pozvala je susjede koji su brzo reagirali. 'Susjed i ja smo ga uzeli, izvadili smo ga van, pa smo ga donijeli u jedno prostoriju izmeđdvije kuće da bude sam, da se smiri', ispričao je susjed Josip Kasić.

Dolazak divljih životinja u grad češći je u ljetno vrijeme. 'Kako ima dosta strojeva i građana koji sad gore po Sljemenu, životinje se znaju plašiti i onda se spuštaju sve niže i niže',  rekao je Darko Ozmec, voditelj hvatitelja Dumovec.

Ako vas posjeti divlja životinja, savjet stručnjaka je jasan. 'Nemojte joj se približavati, nemojte pokušavati ništa s njom napraviti, jer se dešava da dolazi do samoozljeđivanja takvih životinja', dodao je Darko Ozmec.

Srndać je sretno vraćen u prirodu, a Barbara i susjedi uživaju ZR u uspomeni na neobičnog gosta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene