Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio sindikata ne popušta

Srijeda je 'Dan D' za dogovor oko sudbine kolektivnog ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu bi se sindikati trebali dogovoriti s Vladom o kolektivnom ugovoru. Iako je većina sindikata pristala na ukidanje božićnica i drugih naknada, Matica hrvatskih sindikata i Vilim Ribić nikako ne prihvaćaju prijedlog.

Budući da četvrtina zaposlenih u državnim službama vara državu na prijevozu, država ga je htjela ukinuti svima. Sindikati su ipak izborili, da se ukine samo onima kojima ne treba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hoće li se dogovoriti? Vlada sindikalistima emailom poslala konačnu ponudu Slika nije dostupna Novi krug u srijedu Niti nakon trećeg kruga, nema dogovora između sindikata i Vlade

>> Vlada sindikalistima emailom poslala konačnu ponudu

'Vrlo mi je čudno kad slušam da netko tko ima prijevoz kaže da mu se oduzima prijevoz, a ne konzumira ga, a da je to normalna stvar, jer on ima malu plaću pa mu je to stimulacija', tvrdi sindikalistica Spomenka Abveršek. Destimulirat će ih se i oduzimanjem božićnica, regresa i jubilarnih nagrada

'Od tri sindikata zdravstvene djelatnosti dva suglasna s time, jedan sindikat socijalne skrbi i sindikat u kulturi, dakle očekujemo da će i sindikati od strane odgoja i obrazovanja, naći svoj način da podrže ove izmjene ovog temeljnog ugovora', istaknuo je ministar rada Mirando Mrsić. 'Mi nećemo prihvatiti ponudu, ako se vlada ne obveže da će po izlasku iz krize to ljudima vratiti', poručio je sindikalist Vilim Ribić.

Ministar Linić rekao je da ne to ne može, jer ne znamo kad će kriza završiti. 'Ova Vlada ne pristaje na ucjene, na trgovinu, u ovoj Vladi nema posebnih sastanaka u četiri oka, nema dogovora ispod stola', rekao je Mrsić. I podsjeća sindikat obrazovanja da su prosvjetari primali ono što nisu smjeli.

'Ona uredba koja u prosvjeti daje povećani iznos plaće za radni staž, dakle ono 3,5,7 i 9 posto, koja je protuzakonita da će se regulirati i da će se na Vladi ponovno donijeti ta uredba', rekao je Mrsić. Dogovoriti bi se trebali u srijedu. 'Neće mi otpasti kotač niti će mi se bilo što dogoditi', poručila je sindikalistica Spomenka Avberšek.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene