Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sretna vam Nova!

Ovako je Hrvatska ušla u 2016. godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svim čitateljima portala Dnevnik.hr želimo sretnu i uspješnu 2016. godinu.

Došao je i taj trenutak. I Hrvatska je, nakon mnogih zemalja u svijetu, zakoračila u 2016. godinu.

Zagrepčani i njihovi gosti veselo, uz vatromet, ušli u 2016. godinu

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednikova čestitka Predsjednik Milanović čestitao Uskrs: "Bez ljudskosti, dobrote u čovjeku i ljubavi prema drugima lako se uruše sva postignuća suvremenog društva" Andrej Plenković Čestitka građanima Premijer Plenković čestitao Uskrs: "Neka nas poruka Uskrsa potakne da zajedno i složno gradimo društvo po mjeri čovjeka"

Veselo i uz vatromet mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su Novu godinu na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje je sa sugrađanima posljednje sekunde 2015. odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić.

Dobrom raspoloženju na središnjem zagrebačkom trgu, na kojem su se okupile tisuće slavljenika, pogodovala je i povoljna temperatura zraka, koja se kretala oko nula stupnjeva Celzijusa, a dodatno je atmosferu zagrijao 5-minutni vatromet koji je započeo točno u ponoć. Gradonačelnik Bandić je pozdravio sudionike, čestitao im Novu godinu, i kazao: "Hvala vam što ste došli. Uživajte, živjeli!".

 

Na organiziranom dočeku na glavnome zagrebačkom trgu građane je zabavljala poznata pjevačica Nina Badrić, grupa Vatra i Teška industrija.

Nova godina dočekana je na još nekoliko mjesta u prekrasno okićenom Zagrebu, uz raznovrstan program i u blagdanskom ozračju najbolje europske adventske i božićne destinacije, po portalu "European Best Destination".

Osim na Trgu bana Jelačića, doček 2016. godine bio je organiziran i u Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava, na Zrinjevcu te na Europskom trgu. U gradskom se središtu našlo za svakog ponešto, od onih najmlađih do najstarijih.

Zagrebački gradonačelnik tradicionalno je prije dolaska na glavni zagrebački trg već obišao dežurne gradske službe i prenoćište za beskućnike u Kosnici.

Na Staru godinu navečer, u društvu suradnika i novinara najprije je otišao na novogodišnju proslavu Društva "Goranin", u prostorije Stranke umirovljenika u Jurišićevoj ulici, a zatim se uputio sugrađanima u potrebi koji su smješteni u prenoćištu Crvenog križa u Kosnici. Nakon toga, posjetio je liječnike i medicinsko osoblje u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu grada Zagreba u Heinzelovoj ulici te vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba u Savskoj cesti i policajce u Ulici Matice hrvatske.

Nakon što je u društvu sugrađana veselo ušao u Novu godinu, gradonačelnik Bandić je poslije ponoći sa suradnicima i novinarima posjetio rodilište u KBC-u Sveti Duh i prvo dijete rođeno u 2016. godini.

Rijeka u 2016. ušla uz Moskvu, Belana & Fiumense i Hladno pivo

Više tisuća Riječana već tradicionalno je novu 2016. dočekalo na Korzu, ovoga puta uz glazbu riječke grupe Moskva i Nenu Belana & Fiumense, čestitke i najbolje želje svima je u ponoć s pozornice uputio gradonačelnik Vojko Obersnel, a zabava do jutarnjih sati nastavit će se uz hitove Hladnog piva.

Obersnel je svima poželio sretnu novu godinu, puno zdravlja, uspjeha, sreće i sreće u ljubavi. "Neka Rijeka i dalje ostane grad mudrih ljudi", rekao je riječki gradonačelnik.

Program proslave počeo je oko 22 sata, a nova godina dočekana je uz šampanjac i vatromet iznad središta grada.

Slavi se u većini ugostiteljskih objekata na Korzu, jer su za novogodišnju noć zatražili produljenje radnog vremena, pa je dosta Riječana odlučilo proveseliti se u kafićima, klubovima i restoranima.

Riječki gradonačelnik će nakon dočeka na Korzu gostovati u programu Hrvatskog radija - Radio Rijeke, potom će posjetiti riječko rodilište i prvo dijete rođeno u njemu u 2016. godini, a nakon toga obići će riječku dežurnu vatrogasnu službu.

Prema podacima iz gradske uprave, koja je organizirala doček na Korzu, svi troškovi organizacije i pripreme dočeka te honorara izvođača bit će ukupno oko 220.000 kuna.

Doček nove godine na riječkom Korzu već tradicionalno je najposjećeniji, ali ne i jedini doček nove godine na otvorenom na Kvarneru.

Doček na otvorenom organizira se i u drugim općinama i gradovima, a sve češće su nove i originalne proslave, među kojima je ispraćaj Stare godine u podne, na kojem je u Fužinama sudjelovalo nekoliko tisuća posjetitelja. U Kastvu je, pak, treći puta održan humanitarni glazbeni program nazvan „Zadnje polne va Kastve na 365 metara.“

Uz spektakularni vatromet Splićani ušli u 2016.

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju okupilo se večeras na Rivi kako bi ispratili Staru i dočekali Novu 2016. godinu, a za njihovo dobro raspoloženje pobrinuli su se grupa Vertigo, TBF, Psihomodo pop i Pero Fullhouse.

Dogradonačelnica Aida Batarelo svojim je sugrađanima i njihovim gostima zaželjela sve najbolje u novoj 2016. "Drage Splićanke i Splićani, dragi gosti, u ime gradonačelnika grada Splita, gospodina Ive Baldasara i u ime cijele gradske uprave, a i u svoje osobno ime, želim vam sretnu i uspješnu novu godinu", poručila je Batarelo.

Građani su uživali u spektakularnom vatrometu, prije kojeg ih je zabavljala grupa Vertigo iz Požege, a nakon toga jedan od najboljih hrvatskih bendova - splitski TBF-a, koji je zagrijao atmosferu.

U prvim minutama 2016. godine zagrebački rokeri - grupa Psihomodo pop nastavila je s dobrom svirkom, a na kraju će na Rivi nastupiti Pero Fullhouse.



A već tradicionalni, u prvim minutama Nove godine dogodio se i prvi kulturni događaj u Hrvatskoj - otvorenje izložbe Ante Verzittija "Moj put u Emaus" u Fotoklubu Split.

Izloženo je 16 fotografija s biblijskim motivima koje je autor pronašao u suvremenom okruženju Splita. Izložba će biti otvorena do 18. siječnja.

Iako je temperatura u Splitu niska i puše bura, to nije spriječilo uglavnom mlade da Silvestrovo provedu uz more i na otvorenome. Organizator splitskog dočeka na najvećoj gradskoj šetnici je gradska agencija za turizam Spalatum DMC, a za organizaciju i ostale popratne sadržaje izdvojeno je oko 450 tisuća kuna.

Osim na Rivi doček nove 2016. godine bio je organiziran i na susjednim Prokurativama na kojima je večer bila u znaku Studia 54, a nešto kasnije su na scenu su stupili DJ-evi.
Nova se najviše čekala u privatnom aranžmanu po kućama i stanovima , no slavilo se i po lokalnim klubovima, hotelima, kafićima, te pjacama.

Doček Nove Godine u Osijeku na središnjem trgu uz valcer i vatromet

Unatoč hladnom vremenu Osječani su Novu Godinu tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, u organizaciji grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Uz kuhano vino i čaj te nastup tamburaškog sastava "Ravnica" i sarajevske glazbene skupine "Crvena Jabuka", točno u ponoć, uz zvuke valcera i vatromet, građanima su najbolje želje u 2016. godini uputili osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić sa suradnicima.

Nakon ponoći gradonačelnik Vrkić čestitao je građanima Novu Godinu te kazao kako je u 2015. godini Gradska uprava, u teškim uvjetima, učinila koliko je to bilo moguće, ali da to nikad nije dovoljno, pogotovo onima koji su u potrebi i na koje se ne smije zaboraviti ni u trenucima slavlja.



Župan Šišljagić zaželio je sugrađanima sreću i zdravlje te da se u 2016. godini počnu otvarati radna mjesta, kako bi mladi ostali na ovome području i ovdje osigurali egzistenciju.

Doček Nove Godine organiziran je i u sklopu adventskog sela na Trgu Sv. Trojstva, u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi, gdje su građane zabavljali zagrebački sastav "Pavel" i osječki rock band "Red Roosters".

U suradnji s udrugama Umirovljenici zajedno, Aktivni umirovljenici i Maticom umirovljenika osječka Gradska uprava organizirala je i poseban doček Nove Godine za umirovljenike s mirovinama do 1.700 kuna u sindikalnom domu osječke Tvornice šećera, kojima će, nakon čestitke na središnjem Trgu, Novu Godinu čestitati gradonačelnik Vrkić.

Dubrovčane u Novu godinu uveli Severina, Silente i DJ Kameni

U najluđu noć u godini Dubrovčane su na Stradunu u četvrtak uveli Severina, Silente i DJ Kameni, a na prepunoj, najpoznatijoj dubrovačkoj ulici okupili su se brojni Dubrovčani i njihovi gosti.

Prigodnim riječima u ponoć im se obratio i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

''U svoje osobno ime i ime Grada Dubrovnika, želim vam zahvaliti na uspješnoj 2015. godini u kojoj smo zajedno pobijedili mnoge stvari, u kojoj smo pobijedili zimu, a zahvaljujući vama, Grad živi i Stradun živi. U 2016. očekuju nas brojni izazovi, a naš Dubrovnik je slobodan, snažan i svoj'', rekao je Vlahušić te poželio svim sretnu i uspješnu novu 2016. godinu.

Inače, program dočeka nastavlja se i petak novogodišnjim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u 12 sati, u 14 sati je novogodišnja utrka DuRun10K, a u 20 sati koncert klapa Šufit i Contra na Stradunu.

Podsjećamo, prvi su u svijetu u 2016. godinu ušli stanovnici južnopacifičkih otočja Samoe i Kiribatija - u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Samoa, otočje sa 180 tisuća stanovnika, prije četiri je godine zbog ekonomskih razloga promijenilo stranu na datumskoj granici, s njezine istočne strane "prešla" na zapadnu, i od tada u nove godine ulaze prva, a ne posljednja kao prije.

Za razliku od njih, stanovnici otoka Kiribati navikli su da u nove godine ulaze prvi.

Kiribati je najistočniji dio pacifičke otočne države Kiribatija, otkrio ga je kapetan James Cook na sam Badnjak, pa je poznat i pod nazivom Božićni otok.

Sat vremena poslije Samoanaca i pet tisuća stanovnika Božićnog otoka, u 2016. su ušli stanovnici Novog Zelanda. U 14 sati po srednjoeuropskom vremenu u novu godinu ušla je istočna Australija.

U 2016. će posljednji ući stanovnici Američke Samoe, cijeli dan poslije Samoe, iako ih dijeli samo 80 kilometara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene