Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nešto ispod bora staviti se mora'

Sretan Božić: Stižu darovi za štićenike dječjih domova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući tradicionalnoj akciji 'Nešto ispod bora staviti se mora' 1500 štićenika Domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi na božićno jutro razveselit će božićni darovi prema vlastitom izboru.

Prihodima od Božićne srećke Hrvatska Lutrija četvrtu godinu za redom osigurala je kupovinu božićnih darova štićenicima Domova za djecu koja su pod ingerencijom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Pročitajte i ovo Ilustracija tužio organizatore Vidio svoje brojeve i s listićem došao u lutriju po 315 milijuna eura, a onda se šokirao: "Dogodila se pogreška..." Kako kupiti poklone, a nemam novaca? Brzi gotovinski kredit Imamo rješenje: Što kada vas sustignu blagdanski troškovi?

Ideja o organiziranju ovakve humanitarne akcije nastala je 2006. godine kada je objavljena priča o tužnom Božiću djece iz 'Nazorove ulice' koja te godine, zbog nedostatka sredstava, nisu mogla dobiti poklone. Upravo tada Hrvatska Lutrija se odlučila na pokretanje ove akcije kako bi ubuduće svako dijete u Domovima za djecu uz pomoć građana, igrača igara na sreću, dobilo vlastiti božićni dar.

U sklopu akcije Hrvatska Lutrija je ove godine tako za 1500 štićenika u cijeloj Hrvatskoj osigurala je darove u vrijednosti oko 150 kuna. Štićenici domova, kojima su darovi namijenjeni, u dobnom su rasponu od 0 do 21 godine i različitih potreba, stoga je odlučeno kako će biti isplaćeni novci, a izbor darova prepušten je djeci i odgajateljima u domovima, koji najbolje razumiju želje i potrebe djece.

Ravnatelji Domova za djecu svesrdno su pozdravili akciju i istaknuli važnost individualnog pristupa pri pomaganju i uveseljavanju djece bez roditelja koje je u ovo blagdansko vrijeme itekako dobrodošlo kako bi osjećali da netko misli na njih i ispunjava njihove želje. Posebno su istaknuli činjenicu da prilikom kupnje darova nije rađena razlika među djecom i domovima i da je svako dijete moglo dobiti onakav poklon kakvog si je samo zaželjelo.

Ipak, da bi božićna priča bila cjelovita, još nešto nedostaje. Darovi se moraju smjestiti ispod bora, pa je Hrvatska Lutrija svakome domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi djecu u Hrvatskoj donirala sredstva za kupnju jedne božićne jelke kako bi se pokloni mogli staviti pod nju.

U sklopu akcije 'Nešto ispod bora staviti se mora' Hrvatska Lutrija je raspisala i natječaj za izradu likovnih radova na temu 'Božićni motivi', a u kojoj su sudjelovali štićenici Domova za djecu koji su '99. godište i mlađi. Svaki dom poslao je desetak radova, a mali autori dvanaest najboljih pristiglih radova nagrađeni su godišnjom stipendijom Hrvatske Lutrije u iznosu od 100 kuna mjesečno.

Radovi izabranih autora bit će korišteni kao motivi Božićne srećke iduće godine, a ime malog umjetnika ili umjetnice objavit će se na srećki kao dodatna nagrada i motivacija svim mališanima koji su pokazali iznimni talent i kreativnost.
Svi darovi za djecu u domovima kupljeni su iz sredstava koja su ostvarena kupnjom Božićne srećke Hrvatske Lutrije, stoga svi oni koji možda i nisu osvojili dobitke, kupnjom Božićne srećke i igranjem zasigurno su osvojili srca 1500 mališana koje će ove godine razveseliti pokloni ispod bora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene