Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10. obljetnica rada Zaklade

''Ovaj Trg je spomenik Aninoj ljubavi prema životu i ljudima''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji Trg Trnsko u utorak, 20. prosinca, na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, preimenovan je u Trg Ane Rukavine.

Time je Gradska skupština usvojila prijedlog koji je Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova donio u studenom ove godine.

Preimenovanje Trga u zagrebačkom naselju Trnsko po Ani Rukavini, koja je prije točno deset godina ujedinila sve građane u Hrvatskoj svojim pismom Želim život i potaknula ih na humanost i solidarnost, inicirali su volonteri Zaklade Ana Rukavina. Među njima su Manuela Ivić iz Studentskog odbora Stjepan Radić, mjesna organizacija Novi Zagreb-zapad, stranka Bandić Milan 365-Stranka rada i solidarnosti te Zaklada Ana Rukavina.

„Ove godine obilježavamo desetu godinu Anina preranog odlaska i deset godina rada Zaklade koja ponosno nosi njezino ime. Zato smo beskrajno zahvalni i sretni što je Ana dobila svoj trg kojeg vidimo kao mjesto susreta, dječje igre i druženja mladih ljudi kako bi se na njemu osjetio duh humanosti i zajedništva. Ana je odrasla u Trnskom, pohađala ondje osnovnu školu i provela većinu svojeg života, a ovaj Trg je spomenik Aninoj ljubavi prema životu, ljudima i velikom naslijeđu koje nam je ostavila“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina i Anina majka.

Podsjetimo, prvi prijedlog da se po Ani imenuje zagrebačka gradska površina dala je još 2012. Godine gospođa Nura Ismailovski, članica Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba. Uz Zagreb, i u Šibeniku postoji Perivoj Ane Rukavine koji se nalazi na sjevernoj strani srednjovjekovne tvrđave svetog Mihovila, a uređen je 2009. godine na njezin rođendan.

Zaklada Ana Rukavina je tijekom deset godina svog rada sustavno radila na proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Danas je u Hrvatski registar upisano gotovo 53 tisuće potencijalnih darivatelja, a zahvaljujući darivateljima iz Hrvatskog registra, 64 osobe dobile su novu priliku za život. Radom Zaklade Ana Rukavina Anina želja Želim život svakim danom biva stvarnost, a svi koji žele pomoći daljnji rad Zaklade do kraja prosinca mogu nazvati humanitarni broj 060 9000 (cijena poziva 5 kn + PDV).
 

Pročitajte i ovo PR OGLAS Potpora obrazovanju mladih bez adekvatne roditeljske skrbi Marija Rukavina u Lisinskome Koncert za život: "Svaki koncert i svaki događaj koji je vezan za njeno ime budi velike emocije"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene