Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljni rezultatom na izborima

'Srđ je Grad' neće podržati nijednog kandidata u drugom krugu izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidacijska lista grupe birača "Srđ je Grad", koja je na izborima za dubrovačko Gradsko vijeće osvojila tri vijećnička mjesta, neće podržati nijednog kandidata u drugom krugu izbora za gradonačelnika, najavio je danas na konferenciji za novinare nositelj liste Igor Miošić.

Predstavnici liste istaknuli su da osvajanje tri vijećnička mjesta smatraju odličnim rezultatom i velikom obvezom. Interes ove građanske liste je unaprjeđenje građanskih prava i sloboda te aktiviranje građana i nezavisnih stručnjaka u procese planiranja javnog prostora kao i otvorenost i javnost u svim fazama djelovanja Gradskoga vijeća, rečeno je na konferenciji za novinare.

Među osnovne ciljeve kojima će se njihovi vijećnici zauzimati u Gradskom vijeću, treći na listi Ivan Viđen naveo je nastavak borbe protiv golf parka na Srđu te će u tom smjeru zahtijevati da Gradsko vijeće odbaci prijedlog urbanističkog plana uređenja (UPU) centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka Sjever i Bosanka Jug.

Najavio je da će se "Srđ je Grad" boriti za upravljanje javnim gradskim prostorima u interesu građana, te zalagati za usvajanje etičkog kodeksa sudionika u upravljanju gradom koji bi trebao postati akt Grada Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

>> Nepotpuni rezultati za gradonačelnika Dubrovnika: U drugom krugu Vlahušić i Andrić

Time se, kazao je Ivan Viđen, svako osobno djelovanje uzdiže na etičku razinu, što je jedino mogući preduvjet za odgovorno upravljanje gradom.

U drugom krugu lokalnih izbora za dubrovačkog gradonačelnika borit će se Andro Vlahušić (HNS, HSS, SHUS), koji je u prvom krugu osvojio 31,76 posto glasova i Teo Andrić (HDZ, HSP AS, HSLS) kojem je 25,92 posto Dubrovčana dalo svoj glas. (HINA) 

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene