Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Išao obitelji

Srbijanski državljanin nezakonito prelazio granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska granična policija preuzela je od slovenskih policajaca, zbog nezakonita prelaska državne granice, 58-godišnjega srbijanskoga državljanina, izvijestila je policija.

Srbijanski državljanin je kao putnik u autobusu iz Prištine namjeravao posjetiti rodbini u Sloveniji pa je u srijedu preko graničnoga prijelaza Bajakovo legalno ušao u Hrvatsku te nastavio put do Zagreba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

Dan kasnije, autobusom je stigao do Varaždina, a potom u Dubrave Križovljanske, gdje je oko 10.15 sati, pješice izvan graničnoga prijelaza, u mjestu Goričak, ušao u Sloveniju, a tamo ga je ubrzo zatekla slovenska policija.

Upravnim postupkom srbijanskom državljaninu je određena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od šest mjeseci, a nakon postupka na graničnom prijelazu Bajakovo udaljen je iz Hrvatske. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene