Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimke s druge strane

Izbjeglice ne dolaze organizirano na granicu s Hrvatskom? Ovaj video pokazuje drugačije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji se opetovano negira da izbjeglice organizirano dolaze na granicu s Hrvatskom. No, snimke pokazuju drugačije.

Iako je Srbija više puta negirala da izbjeglice organizirano dolaze na hrvatsku granicu, snimke sa srpske strane granice ukazuju na suprotno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zoran Milanović gostovao na RTS-u 'Ovo je pokazalo da zid smrdi cijeloj Europi' Slika nije dostupna Pusić iz New Yorka 'Tenzije između Hrvatske i Srbije su potpuno nepotrebne ... mislim da treba što prije spustiti tenzije i početi rješavati problem'

Novinarske ekipe tamo su, naime, zatekle velik broj autobusa koji dovoze izbjeglice koje nakon toga dolaze u Bapsku. Iako vozači autobusa nisu bili voljni otkrivati puno detalja, neki tvrdeći da se radi o redovnim, a neki o izvanrednim linijama, otkrili su da ljude dovoze iz Preševa i Beograda.

'Žica je simbol zla, podjele i mržnje i na granicu ići neće'

Kada je donio odluku o blokadi granice, premijer Zoran Milanović rekao je kako Srbija u dogovoru s Budimpeštom organizirano šalje izbjeglice samo na granicu s Hrvatskom, koja ih ne može primati u tolikom broju i zbog čega je uvedena blokada.  Srbijanske vlasti i premijer Aleksandar Vučić negirali su tvrdnje da se izbjeglice prema Hrvatskoj šalju organizirano.

Inače, U Hrvatsku je do 6 sati ušlo ukupno 73.500 izbjeglica, a noćas samo u kamp u Opatovcu njih 1300. Tijekom protekle noći, u dva vlaka, iz Tovarnika je prema Mađarskoj otišlo oko 2700 ljudi. Trenutačno imigranti u Hrvatsku ulaze na području Bapske te manji broj u Tovarniku, a u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi se oko 500 osoba. Ministar Kotromanović rekao je kako očekuju dan sličan jučerašnjem, te kako je oko 5000 ljudi prešlo makedonsku granicu i taj broj se očekuje tijekom dana i noći. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene