Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stari MiG-ovi

Srbija dobila poklon čiji će remont i modernizaciju platiti sama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjelorusija će Srbiji pokloniti protuzračne sustave BUK i zrakoplove tipa MiG-29, a remont i modernizaciju platit će Srbija, izjavio je srbijanski ministar obrane Zoran Đorđević.

Isporuka se očekuje tijekom iduće godine, rekao je Đorđević za "Politiku" nakon povratka iz Bjelorusiije gdje je u službenom posjetu ovog tjedna boravilo državno izaslanstvo predvođeno premijerom Aleksandrom Vučićem.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Ministar obrane nije mogao precizirati koliko bi Srbiju stajali remont i modenizacija i najavio je da će se pojedinosti dogovarati od svibnja.

Uz nedavnu rusku donaciju rabljenih MiG-ova 29 po sličnom načelu, protuzračna obrana srbijanske vojske, čija su okosnica upravo raketni sustavi i lovačko zrakoplovstvo, bit će značajno unaprijeđena i modernizirana, piše Politika.

Đorđević je rekao da je bjeloruska strana zainteresirana za raketna goriva i još neke proizvode srpske vojne industrije.

"Pokazana je i inicijativa za osnivanje zajedničkih srpsko-bjeloruskih poduzeća iz područja obrambene industrije radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima, i to onim prestižnim kao što su Rusija i države EU", dodao je.

Tijekom Vučićeva posjeta Moskvi u prosincu 2016. godine objavljeno je da Rusija poklanja Srbiji šest zrakopolova MiG-29 čija će modernizacija stajati između 180 i 230 milijuna eura. Vučić je tada izjavio da bi Srbiju kupovina tih zrakoplova stajala oko 600 milijuna eura. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene