Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužba protiv MPRI

Srbi koji žive u SAD-u tuže Amerikance zbog Oluje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podnijeli su tužbu protiv američke tvrtke MPRI koju su osnovali američki umirovljeni generali i koja je savjetovala Hrvatsku u pripremanju Oluje.

Srbi koji žive u Americi nakon što su pobjegli iz okupiranih područja u Hrvatskoj oslobođenih akcijom Oluja, podnijeli su tužbu protiv američke tvrtke MPRI koju su osnovali američku umirovljeni generali i koja je savjetovala Hrvatsku u pripremanju Oluje, pišu mediji u Srbiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima Gordan Grlić Radman Veoma je nezadovoljan Ministar Grlić Radman nezadovoljan statusom Hrvata u Srbiji: "Hrvatska i Srbija nikad nisu imale tako nisku razinu suradnje”

Mediji tvrde kako su tužbu podnijeli odvjetnički uredi u Americi u kojima rade odvjetnici podrijetlom Srbi i to u ime '200 tisuća ratom otjeranih Krajišnika' koji traže isplatu novčane odštete od 10,5 milijardi dolara, 25.000 dolara svakom, plus 5 milijardi kamata od čega bi odvjetnicima, prema američkim propisima, prilada trećina iznosa.

Grupa Krajišnika, koja je registrirana u SAD pod imenom 'Žrtve genocida u Krajini', pišu beogradske Večernje novosti, predala je Federalnom sudu u Chicagu u kolovozu prošle godine tužbu protiv tvrtke MPRI, koja je ratovala u Hrvatskoj i u tužbi od 40 stranica agencija američkih generala MPRI tretira se kao 'sudionik u genocidu'.

'Cilj nam je doći do konačne istine i pravde i utvrditi odgovornost američke vojske i njenih generala za genocid nad Srbima u Krajini i za stradanje srpskog naroda u Hrvatskoj', izjavio je na Srpskom krajiškom saboru duhovni vođa organizacije prota Branislav Končarević. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene