Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osmišljeni plan za diskreditaciju borbe

Srb: Protuofenzivom Srbiji stati na kraj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSP-a, Daniel Srb, ocijenio je kako Srbija želi imati dominantnu ulogu u ovom području i kako je krajnje vrijeme za protuofenzivu.

Hrvatska istražna tijela su u svojstvu osumnjičenika razgovarala s dr. Vesnom Bosanac, ratnom ravnateljicom vukovarske bolnice, na temelju optužnice srpskih istražnih tijela i to za period obrane Vukovara 1991. godine, kao što su razgovarali i s Ivanom Vekićem i Vladimirom Šeksom, istaknuo je na izvanrednoj konferenciji za novinare Daniel Srb, predsjednik HSP-a, ocijenivši to ozbiljno osmišljenim planom Srbije da se diskreditira borba za neovisnost Hrvatske.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković "Uspjeli smo!" Plenković o otvaranju pristupnih pregovora BiH s EU: "Ovo je velika geopolitička strateška poruka" Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Europsko vijeće Ivana Petrović iz Bruxellesa o zelenom svjetlu za BiH: "Glas protiv otvaranja pregovora bio bi bezveze, Plenković je rekao da to neće dopustiti"

Upozorio je kako se isti scenarij događa i u Bosni i Hercegovini, posebno poslije nedavnog uhićenja generala Jovana Divjaka, ali i na Kosovu i u Sloveniji. Daniel Srb je upozorio da je krajnje 'vrijeme da premijerka Kosor i predsjednik Josipović promijene politiku, prepoznaju što se događa i zajedno sa Slovenijom, BiH i Kosovom krenu u diplomatsku, političku i pravosudnu protuofanzivu kako bi se zaustavio srpski pokušaj revizije povijesti o onome što se događalo na ovim prostorima'.

>> Hebrang: Možemo očekivati još stotinu optužnica iz Srbije

>> Dr. Bosanac: Ne želim dizati buku jer su 'oni' tada sretniji

Naglasio je kako je potrebna zajednička akcija kako bi se Srbiji 'odmah stalo na kraj budući da želi imati dominantnu ulogu na ovom području', dodavši kako je to sve skupa 'atak na suverenitet svake od spomenutih država'. Neprihvatljivim je ocijenio i što je predsjednik Josipović primio organizatore potpisivanja peticije u Srbiji protiv prijema Hrvatske u EU, dodavši kako im je time dao na značenju, što, kako je rekao nikako nije u redu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene