444938
444938
444938
444938
444938

SRB PORUČIO 'Spreman sam na svaki oblik osobne žrtve'

  • , 29.07.2016., 16:35
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Danijel Srb poručio je u petak kako pravaši, odnosno stranke desnice trebaju zajedno izaći na prijevremene parlamentarne izbore, ali bez onih koji su zapreka tom zajedništvu, a to su čelnici pravaših stranaka koje je pozvao da odustanu od kandidiranja.

 
 
 
 
Danijel Srb (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Danijel Srb (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

„Spreman sam na svaki oblik osobne žrtve za uspjeh HSP-a i vrijednosti koje zastupam, no za okupljanje hrvatske desnice to, nažalost, neće biti dovoljno ukoliko to ne učine i drugi, pa ponavljam svoju poruku Ćoriću, Đapiću i Tepešu“, rekao je Srb i spomenute pozvao da se ne kandidiraju na parlamentarnim izborima.

„Tada neću ni ja i ostvarit će se svi uvjeti za zajedništvo. To je put kako možemo zajedno izići na parlamentarne izbore“, izjavio je Srb na konferenciji za novinare u Osijeku.

Taj prijedlog, tvrdi, nije prihvatljiv samo onima koji gledaju sebe i vode politiku sebe radi, a ne radi poreznih obveznika, Hrvata koje načelno predstavljaju.

“Od svojih stavova neću odstupiti“, bio je decidiran Srb.

Predsjednik HSP-a je također upozorio na pojavu internetske peticije i plakata s porukom „Nacionalni interes je priznanje, a ne laž“, u organizaciji „petokolonaša s ciljem osude operacije Oluja i zahtjevom za isprike Srbiji i Srbima za Oluju“.

“Nedopustivo je da takvo nešto imamo u javnom prostoru i to treba hitno ukloniti! Pa kome se mi više imamo ispričavati i dodvoravati“, upitao se Srb, priopćili su iz HSP-a.

Peticiju isprike žrtvama vojno-redarstvene operacije 'Oluje' koja se spominje u priopćenju HSP-a, pokrenula je Inicijativa mladih za ljudska prava u Hrvatskoj. U pismu koje su u petak uputili uredništvima, objašnjavaju da se radi o simboličkom aktu jer je, kako ističu, bez obzira na kontekst, činjenica da su u ‘Oluji’ ubijeni brojni civili i nevini ljudi. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se