Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA SAVJETUJE GRAĐANE

Pljačka u Zagrebu: Predstavio se kao službena osoba, a onda od starije žene otuđio više tisuća kuna

Aktualno Galerija Policija - 1 Policija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija - 2 Policija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Savjeti građanima Galerija 1/3 >>
Nepoznati počinitelj u Zagrebu je došao do stana starije gospođe i predstavio se kao službena osoba, a sve to kako bi mu predala više tisuća kuna.

Iz zagrebačke policijske uprave izvijestili su o slučaju prijevare. Nepoznati počinitelj došao je do stana 77-godišnjakinje u Vlaškoj ulici na zagrebačkom Medveščaku i lažno joj se predstavio kao službena osoba.

Pročitajte i ovo Zastoj tramvaja, ilustracija Objavio ZET Pripremite se na kaos u prometu: Velik dio grada u četvrtak ostaje bez tramvaja Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane

Ona je povjerovala u njegovu lažnu priču i predala mu više tisuća kuna. S obzirom na događaj, policija upozorava građane da dobro paze koga puštaju u stan i kome daju novac. Povodom toga objavljene su i preporuke građanima:
 

  • Ne žurite! Uzmite si vremena i dobro provjerite tko želi ući u Vaš dom.
  • Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.
  • Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznate osobe pred vratima, njegovom titulom, ljubaznošću, bespomoćnošću ili dobrom prilikom za kupovinu.
  • Zatražite na uvid dokument sa fotografijom ili službenu iskaznicu za službene osobe i to provjerite odnosno pogledajte kroz „špijunku" ili s otvorenim vratima ali obavezno uz korištenje sigurnosnog lanca.
  • Ako unatoč Vašem odbijanju, nepoznati počinitelj i dalje uporno pokušava ući u dom, zamolite za pomoć susjeda i odmah o tome obavijestite policiju.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene