Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnicima knjižice

Sramota za hrvatski turizam: Gostima traže zamjenski smještaj da mogu zatvoriti hotel!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U špici sezone zatvara se hotel s 4 zvjezdice, a 30-ak dugogodišnjih turističkih djelatnika ostaje bez posla. Gostima, koji su još uvijek u hotelu, pronaći će se zamjenski smještaj.

Posljednji je radni dan većini radnika u hotelu. Sedam su mjeseci radili bez plaće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Ilustracija isplata u svibnju Predaja poreznih prijava: Provjerili smo tko obvezno mora prijaviti porez i tko će najviše profitirati od povrata

'Tužan kraj za sve djelatnike hotela Marina, tužan kraj za hotel. I sad znate kako je 30 djelatnika. Prva plaća će im biti plaća s burze rada', kazala je radnica Svjetlana Radetić.

'Šta možemo osjećati? Samo užas i ljutnju. Samo to', dodala je njezina kolegica Dragica Pobor.

Ljutit i na rubu plača je i vlasnik, ogorčen na državne institucije. 'Nitko nam ovih dana nije pružio ruku nade. Samo govore u principu, da smo dužni. Ogromne dugove imamo, a to je zapravo rezultat nezakonitog rada Porezne uprave odnosno inspekcije', kazao je vlasnik hotela Ivan Klokočki.

Kucali su i vlasnik i radnici i sindikalci prošlih dana na mnoga vrata - no pomoći nije bilo.

'Kod tvrtke očito nije bilo moguće to postići. Nažalost, ili na sreću, ovo je jedina tvrtka od nekoliko desetaka gdje nismo uspjeli riješiti taj problem', kazao je Ivo Mujo, državni tajnik Ministarstva turizma.

Problem se mogao riješiti, smatraju sindikalisti.

'To će nažalost biti još jedna tužna hrvatska priča. Ali ono što me osobno smeta, ne mogu vjerovati da nitko od nadležnih koji su prozvani do sada javno nije rekao - gospodin Klokočki je ili nije u pravu', kazala je Loredana Gluhak, regionalna povjerenica SSUTH-a.

Austrijskim gostima, među posljednjima u hotelu, još nije jasno da se hotel zatvara.

'U Austriji se teško može dogoditi da se hotel usred sezone zatvori, vrlo čudna situacija', kazao je gost iz Austrije.

Čudna, ali i istinita. Nakon što se obavi inventura i spremi inventar hotel s 4 zvjezdice tik uz more u špici sezone zatvorit će svoja vrata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene