Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Oproštaj od legende

Željko Malnar otišao na svoju 'posljednju ekspediciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Malnar, legendarni novinar, putopisac, pustolov, istraživač i otac antitelevizije u Hrvatskoj, ispraćen je danas na zagrebačkom Mirogoju.

Brojni prijatelji, znanci i poštovatelji oprostili su se danas na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj od novinara, istraživača, putopisca i pustolova Željka Malnara (69), koji je preminuo u utorak 9. srpnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malnar republik Željko Malnar imao je i svoj blog, pročitajte što je pisao! Slika nije dostupna Odlazak legende 'Pešća više nikad neće biti ista': Preminuo Željko Malnar (69)

Malnara su na njegovu 'posljednju ekspediciju' ispratili novinari Zoran Petrušić i Romano Bolković, glumac Dejan Aćimović, koji je pročitao dio Malnarova teksta objavljenog u Globusu, te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

>> Željko Malnar vjerojatno je odavno pronašao stakleni grad, samo nije nikome htio reći

>> Milan Bandić: Potresla me vijest o odlasku Željka Malnara

'Bio si baština ovoga grada koja će uvijek ostati s nama. Bio si originalan i svoj i to nije lako nigdje, a posebno ne u ovoj sredini', kazao je Bandić.

Malnar je rođen u Zagrebu 12. travnja 1944. godine, a nakon završene gimnazije studirao je medicinu i eksperimentalnu zoologiju.

Za vrijeme studija organizira putovanja i ekspedicije, kojima je posvetio veći dio svoga života i kojima je kasnije bio i voditelj. Na putovanjima upoznaje razne ljudi i kulture.

Autor je više od 70 dokumentarnih filmova i reportaža iz raznih zemalja s više kontinenata. Zajedno s Bornom Bebekom 1986. izdaje knjigu 'U potrazi za staklenim gradom', koja doživljava četiri izdanja.

Hrvatska javnost naviše ga se sjeća po noćnoj talk show emisiji 'Noćna mora Željka Malnara', koja je emitirana na OTV-u i na televiziji Z1 od početka listopada 1992. do kraja lipnja 2010. godine.

U njoj je Malnar igrao ulogu samoproglašenog predsjednika izmišljene Republike Peščenice, a ključna mjesta u emisiji imali su njegovi 'ministri', uglavnom osebujni ljudi, gubitnici s ruba društva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene