Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svi su bili pozvani'

Šprem o odzivu oporbenih političara u Jasenovac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem izjavio je, na komentar novinara o slabom odazivu oporbenih političara na današnju komemoraciju u Spomen području Jasenovac, kako je obavijestio sve saborske klubove zastupnika da se mogu organizirati za dolazak.

'Odazvali su se oni koji su bili ovdje i to je sve što mogu reći', kazao je Boris Šprem novinarima nakon završetka komemoracije za jasenovačke žrtve.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac rekao je, odgovarajući na isto novinarsko pitanje, kako im u Jasenovcu i drugim mjestima stradanja ne nedostaje nitko tko ne dolazi.  To smo već rekli u Jadovnom prošle godine, i kažemo i sada ovdje u Jasenovcu, kazao je Pupovac. Dodao je kako su se ljudi očito navikli da pitanje dolaska u Jasenovac razumiju kao obavezu vlasti a, dodao je, mi to tako ne razumijemo.

Današnjoj komemoraciji u Spomen području Jasenovac, u spomen na 67. obljetnicu proboja logoraša iz toga koncentracijskog logora, nazočan je bio, uz ostale okupljene, hrvatski državni vrh - predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem. Oni su poručili kako se ne smije zaboraviti ni negirati zločine u Jasenovcu te da u Hrvatskoj fašističke ideje više neće proći.

Nakon obraćanja predstavnika hrvatskoga državnog vrha, molitve su izrekli predstavnici vjerskih zajednica u Hrvatskoj - pakrački paroh protonamjesnik Đorđe Teodorović, rabin Židovske općine Zagreb Luciano Moše Prelević, rabin vjerske zajednice Bet Israel Kotel Da-Don, glavni imam sisački Alem ef. Crnkić i župnik Župe Jasenovac Mario Cimbal.  (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene