Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sporazum Hrvatske i Crne Gore o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar unutarnjih poslova Republike Berislav Rončević i crnogorski ministar unutarnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović potpisali su danas u Cavtatu Sporazum između vlada Republike Hrvatske i Crne Gore o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit u obje države.

Sporazum se odnosi na borbu protiv nezakonitih migracija, pri čemu se uzajamno propisuju uvjeti potrebni za predaju i prihvat osoba koje su na nezakonit način ušle ili borave na državnom području dvije zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na granici Autom naletjeli na minu: Pet ranjenih Slika nije dostupna 41 let Završila misija HRZ-a, Crnogorci spašeni

Na sastanku u cavtatskom hotelu "Croatia" ministar Rončevića istaknuo je kako je ovaj Sporazum, odnosno međudržavni ugovor, zaključen po najvišim standardima Europske unije što je vrlo bitan podatak jer i Hrvatska i Crna Gora imaju integracijsku ambiciju punopravnog članstva u EU.

"Za hrvatsku stranu ovaj sporazum ujedno znači i provođenje Vladine imigracijske politike ali i predstavlja snažnu mjeru u borbi protiv raznih kriminala", rekao je Rončević.

Dvojica ministara dogovorili su i proces pregovora o dvojnom državljanstvu te razgovarali o drugim temama od obostranog interesa, poput najave sporazuma o pograničnoj suradnji između Hrvatske i Crne Gore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene