Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob u Marušićima

Spor oko puta završio okršajem, 'radile' metalne šipke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spor oko puta danas je u Marušićima kraj Omiša završio čak fizičkim okršajem

Naime, mještani su danas odlučili sami ukloniti pregrade na putu do plaže koje je zazidao Nediljko Bitanga još početkom godine. Tvrde da je time uzurpirao put koji je napravljen još 60-tih godina, te je u katastru tako i zabilježen.

Pročitajte i ovo Papa Franjo već mjesec dana u kolicima Na zahtjev liječnika: Papa otkazao put u Afriku zbog problema s koljenom Slika nije dostupna OKRŠAJ VIŠE OSOBA U sukobu na benzinskoj postaji teško ozlijeđen bivši pripadnik ATJ Lučko, uhićene tri osobe

Obitelj Bitanga tvrdi da je ta čestica zemlje njihovo vlasništvo. Mještani više nisu htjeli čekati da se okonča spor te su stvar uzeli u svoje ruke pri čemu je jedan dobio i metalnom šipkom po ruci, sve je morala smiriti policija.

'Ovo je nama glavni put do plaže, znači tu je okretište za vatrogasna vozila, službeno okretište koje neko zagradi i nitko ne reagira, vi idete u neke procedure, sud ,tužbe za ometanje posjeda, a to se rasteže godinama jer čovik je na sudu tata mata', tvrdi Pavao Marušić, predsjednik Mjesnog odbora.

'Ograđena čestica zemlje nije put već privatno vlasništvo u vezi kojega se vodi pred nadležnim sudovima spor, stoga nitko ne bi smio uzimati sebi za pravo, to jest vlast u ruke, da mimo državnih organa rješava te probleme', poručio je Ivan Bitanga.

'Već su u gradu Omišu predložene četiri prijedloga za zamjenu zemljišta ukoliko je baš ovaj dio privatnog vlasništva potreban za put gradu Omišu. Dakle, prijedlozi postoje, inicijativa već od ranije postoji vlasnika ove čestice zemlje da se problem riješi mirno', dodao je Bitanga.

Mještani Marušića poručuju kako neće odustati. A kako bi izgledalo kad bi se svi vodili samo onim što je u zemljišnim knjigama pokazali su danas stavljajući prepreku i na svoj dio puta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene