Vrhunski chefovi u restoranima s Michelinovim zvjezdicama spojili su talijansku i hrvatsku kuhinju i priredili uzvanicima pravo gastronomsko putovanje.
''Ovo smo mi gledali kao neku tradiciju, možemo reći kao brduet jer kokot je riba koja se jako brudeta. Ja je smatram najdražom ribom'', rekao je Deni.
''Moje zaštitno jelo je crno-bijela lignja s kremom. Moja inspiracija je moja kuhinja, imam viziju u glavi'', rekao je chef Luigi Taglienti.
Kuhati po Michelinovim kriterijima nije jednostavno. ''Potrebno je raditi s odličnim namirnicama, imati tehniku pečenja i šef mora imati ideje o svojoj kuhinji te razvijati sve te elemente u kuhinji'', objašnjava Marc Do, iz Michelina u Italiji.
Lovranska trešnja ili pak istarski lješnjak samo su neke od namirnica koje su se našle na tanjurima. Svaki od 11 slijedova influenceri su fotografirali i na društvenim mrežama.
Sve to, uvjereni su u Hrvatskoj turističkoj zajednici, pridonijet će i dodatnoj promociji Hrvatske u svijetu.
''Sigurno je gastronomija doživjela jedan procvat posljednjih godina u smislu kvalitete'', rekao je Kristijan Stančić, direktor HTZ-a.
I za kraj chefovi su pozvali uzvanike i u kuhinju. Nova iskustva zasigurno će i jednom i drugom dobro doći u osmišljavanju nekih novih zanimljivih jelovnika.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
-
Bolno suočavanje
Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!"
-
Rast kredita
Sad je pravi trenutak da se riješite minusa na računu, ali i zadužite: Presudno je da jedno imate na umu
-
lom u stranci
Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju