Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HNS zamjera Bandiću

Spočitavanje zbog donacija drugima gradovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici HNS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini zamjerili su gradonačelniku Milanu Bandiću da troši novac iz gradske pričuve i Zagrebačkoga holdinga za donacije drugim gradovima, pri čemu su kao 'najdrastičniji primjer' naveli donaciju gradu Sarajevu.

'Riječ je o 100.000 eura namijenjenih Sarajevu za postavljanje podloge teniskih terena', rekao je na konferenciji za novinare u stanci Skupštine Jozo Radoš pitajući na temelju čega je taj novac darovan. 'To je zloporaba sredstava pričuve iz koje novac troši tko i kako stigne', rekao je Radoš. Napomenuo je kako u dobro organiziranim upravama novac iz pričuve najčešće ostaje nepotrošen jer nema ni potreba za neplaniranim financiranjem. 

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići Pokrovitelj Telemach Dječji osmijeh nema cijenu: Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići

'Grad Zagreb ima tisuću neriješenih problema i u trenutku kada građani jedva spajaju kraj s krajem takva odluka ne dolikuje', ističu iz HNS-a >> Bandić: 'Spustite loptu na zemlju'

'Grad Zagreb ima tisuću neriješenih problema i u trenutku kada građani jedva spajaju kraj s krajem takva odluka ne dolikuje', ističu iz HNS-a. Podsjećaju da je Zagreb već financirao biskupske vrtove u Gospiću, sportsku dvoranu u Mostaru i sl. te procjenjuju da je za takve donacije u protekle četiri godine potrošeno oko 40 milijuna kuna iz gradskog proračuna i iz Zagrebačkog holdinga.

Protiv smo trošenja novca bez kriterija, a čini se da će sada uoči izbora biti još i gore, ocjenuju iz HNS-a. Pitanje o donacijama grada Zagreba Jozo Radoš je želio postaviti na sjednici Skupštine, ali nije uspio zbog, kako je rekao, uzurpacije vremena na aktualnom satu.

Njegova stranačka kolegica Morana Paliković-Gruden uspjela je pitati kako će se riješiti problem s bukom iz velikih klima-uređaja koji služe prodavaonicama u bloku Gajeva-Bogovićeva-Ilica-Petrićeva. Gradonačelnik Bandić odgovorio joj je da Ured za prostorno planiranje već 20-ak dana radi na rješavanju tog problema. Dodao je da se ona brine samo o dijelu grada u kojem stanuje, a on se mora brinuti o cijelom gradu, ali je prihvatio njezin prijedlog da se problem s bukom regulira posebnim pravilnikom.

Morana Paliković-Gruden spomenula je i kaznenu prijavu koju je protiv nje podigao Bandić te ustvrdila kako informacije koje je ona prenosila može naći i na internetskoj tražilici Googleu, pa neka tuži i njih, a Bandić joj je odgovorio kako je bolje da o tome razgovara s njegovim odvjetnikom. Bandić je Moranu Paliković-Gruden tužio zbog pronošenja informacije da je Galjufova ulica otvorena za promet zato što je ondje njegova kći podstanarka i živi s mladićem.

Na aktualnom satu bilo je i pitanje u vezi sa Zagrebačkim velesajmom, čiji će jedan dio, kaže Bandić, biti osposobljen za suvremeno sajmovanje, a drugi dio dat će se u komercijalne svrhe (tereni za tenis i sl.). Gradski zastupnici raspravljaju o prijedlogu HDZ-a i HSLS-a o sastavu Skupštine u trgovačkim društvima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene