Obavijesti Video Pretražite Navigacija
European Coastal Airlines

Splitu ponuđeni hidroavioni za povezivanje otoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split bi zahvaljujući njemačko-hrvatskoj tvrtki European Coastal Airlines (ECA) uskoro mogao dobiti luku za hidroavione, potvrdio je danas splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, dodavši da bi se putnički terminal mogao izgraditi na Matejušci ili Zapadnoj obali, te bi se tako moglo zaposliti 400 ljudi.

'Istina je. Razgovarali smo s ljudima iz tvrtke ECA. Postoji mogućnost da se na Resniku, nedaleko zračne luke, izgradi ključno-operativna baza gdje bi bilo smještena četiri do pet hidroaviona. Oni bi povezivali Split s otocima, kasnije i s Italijom, a mogli bi poslužiti i za hitne medicinske letove. Održavale bi se redovite ljetne i zimske linije', kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar na briefingu s novinarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

>> Split: Pokreće se program društveno poticane stanogradnje

Napomenuo je kako u svaki hidroavion stane po 19 putnika i dva člana posade. Okvirna cijena povratne karte za jednu osobu do otoka Hvara bi iznosila oko 70 eura. Raspon krila hidroavina iznosi 40 metara što je manja širina od trajekta i znači da ne bi previše zauzimao prostora prilikom ulaska u luku, kazao je.

Na novinarski upit hoće li hidroavioni stvarati buku u luci gradonačelnik Baldasar je odgovorio kako mu najjači zvuk iznosi tek 60 decibela, te da će hidroavioni slijetati na more prije ulaska u luku Split. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene