457892
457892
457892
457892
457892

Ubojstvo u Splitu opet stavilo u središte pozornosti veliki problem

Policija je potvrdila da je 18-godišnjeg mladića u Splitu na Zapadnoj obali ubio njegov vršnjak.

 
 
 
 
Nedovršeni hotel Marjan opet u središtu javnosti (Video: Večernje Vijesti)
Nedovršeni hotel Marjan opet u središtu javnosti (Video: Večernje Vijesti)

Nakon ubojstva priveli su dvojicu 18-godišnjaka, jednog zbog ubojstva, a drugog zbog pomaganja u bijegu. Kako se ubojstvo dogodilo pred hotelom Marjan, u fokus javnosti opet je došao i nedovršeni hotel.

Pred hotelom Marjan i danas gore svijeće. Teško da itko prođe, a ne pomisli na ubojstvo 18-godišnjeg mladića. Ubojstvo se ni na koji način ne dovodi u vezu s hotelom, no opet, mjesto ubojstva usmjerilo je oči javnosti na golemo nedovršeno zdanje. Devastacija i more koje prodire u podrum uništavaju objekt.

Ograda je probijena, unutra ulaze mnogi, od radoznale djece, do problematičnih skupina. Svi znaju da je vlasnik hotela bio Željko Kerum, koji je zapao u dugove. Njegova je tvrtka Adriatic u stečaju. Hotel je, zbog dugova, u najvećem dijelu preuzela Hypo banka, odnosno njezin pravni sljednik.

Zaštitarska tvrtka sve je ostavila, otišla je još prošlog ljeta. Stečajni upravitelj zamolio je policiju da pripazi na objekt, ali on je ipak privatno vlasništvo.

"Policija ni na jedan način nije dužna čuvati objekt, ali policija je koliko je mogla obilazila. Nekoliko puta smo i skupa noću ulazili, tražili eventualne počinitelje i tako", kaže Zoran Miletić, stečajni upravitelj Adriatic d.d. u stečaju.

Gradonačelnik Ivo Baldasar, kaže, ništa ne može. "Ništa tu ne možemo, ne možemo naplatiti kaznu, ne smijemo ni ući u privatno. Nitko se ne brine o objektu, nema ni struje", ističe.

Dugovi su pojeli hotel. Kredit s kamatom 100 milijuna eura, prodajna cijena oko 40. Stečajni upravitelj i danas je pozvao aktualne vlasnike da angažiraju zaštitarsku tvrtku.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se