Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVAKI POREZ OPASAN

Splitski Živi zid tražit će odgodu primjene Zakona o porezu na nekretnine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj liste Živog zida u Splitu, Mate Buljubašić, najavio da će tražiti odgodu primjene najavljenog zakona o porezu na nekretnine.

Mate Buljubašić, nositelj liste za splitsko Gradsko vijeće i Županiju splitsko-dalmatinsku koalicije Živi zid, Splitske stranke umirovljenika i Jadranske socijaldemokratske stranke, izjavio je u utorak vezano za najavljeni zakonu o porezu na nekretnine da će na prvoj sjednici Gradskog vijeća tražiti odgodu primjene tog zakona i to poslati saborskim zastupnicima iz Splita i Dalmacije bez obzira na stranačku pripadnost, jer su ugroženi stanovnici gradova iz kojih dolaze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lokalni izbori 2017. Lovrinović: Park Trnjanska Savica simbol je uništavanja zelenih površina u Zagrebu Slika nije dostupna Lokalni izbori 2017 Mate Buljubašić (Živi zid): "Iz Splita je u dvije godine iselilo 7000 ljudi"

Kao razlog odgodi primjene tog zakona Buljubašić je na konferenciji za novinare naveo kako je Split grad nezaposlenih - prema službenim brojkama 15 tisuća ljudi je bez posla, 18 tisuća umirovljenika primaju mirovinu do dvije tisuće kuna, dok njih pet tisuća prima socijalnu pomoć, što znači da otprilike 60 posto građana Splita živi na granici siromaštva ili su siromašni, rekao je.

"Bilo kakav porez, pogotovo na nekretnine je vrlo opasan zato što nakon toga slijede ovrhe, nakon njih razne blokade, a to će ljude dovesti do toga da će biti u gradu bez krova nad glavom, čime im je onemogućen opstanak. Jer da bi netko živio u gradu treba imati radno mjesto i stan, a ako je jedno od toga ugroženo onda mu je ugrožen i život", izjavio je Buljubašić.

Također je najavio da će uputiti i prigovor zbog, kako je rekao, "sramotnog zakona" po kojem je pomorsko dobro, konkretno splitska Riva, u nadležnosti države, a ne Grada Splita. Nju i druge rive, kao i pomorska dobra, treba vratiti na upravljanje općinama i gradovima i to tako da se objave natječaji za održavanje i drugi projekti, koji mogu biti u funkciji otvaranja novih radnih mjesta, zaključio je Buljubašić.

Dodao je kako njegova koalicija očekuje da će na izborima osvojiti četiri mjesta u splitskom Gradskom vijeću. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene