Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedena izvanredna analiza

Problem s vodom u Splitu: ''Ne nasjedajte na lažne informacije''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko poduzeće Vodovod i kanalizacije izvijestilo je kako je izvanredna analiza vode provedena u subotu pokazala da je voda ispravna za piće te je potrošače na splitskom području pozvalo da ne nasjedaju na lažne informacije o tome da je voda za piće onečišćena povećanom količinom žive.

"Rezultati analize vode pokazuju da je voda ispravna za piće i sukladna Pravilniku o kvaliteti vode za piće", navodi se u priopćenju splitskog Vodovoda i kanalizacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vodu treba prokuhavati Splićani i treći dan bez pitke vode Slika nije dostupna Drugi dan U Splitu i okolici voda i dalje nije za piće

Kako je objašnjeno, Nastavni zavod za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije u subotu je proveo izvanrednu analizu vode na izvorištu rijeke Jadro te analizu vode iz vodovoda zbog uznemiravnja građana Splita lažnim informacijama o povećanim koncentracijama žive. Izvorište rijeke Jadro pitkom vodom opskrbljuje šire splitsko područje.

Splitski Vodovod i kanalizacije pozvao je potrošače da ne nasjedaju, kako je navedeno u priopćenju, "lažnim informacijama i sms porukama kojima je jedini cilj obmanjivati i uznemiravati javnost". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene