Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazali veliko srce

Splitski studenti prikupljaju pomoć za siromašne!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da mladi mogu pomoći da Hrvatska bude bolja, dokazuju i splitski studenti. U ovo korizmeno vrijeme skupljaju i doniraju hranu, higijenske potrepštine, odjeću i ostalo potrebno za siromašne obitelji. Akciju su provodili i za ovogodišnji i prošli Božić, a sad žele pomoći potrebitima i za nadolazeći Uskrs.

Od higijenskih potrepština do hrane, odjeće i igračaka - sve to prikuplja se ovih dana po splitskim studentskim menzama i studentskom domu. 'To smo ja i cimerice i cimer nešto skupili i tako, higijenske potrepštine, to smo imali i to smo mogli priuštit, svatko je donio što je mogao', kazao je student Dario Alilović.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Slika nije dostupna Za 200 obitelji Zaključena akcija 'Dobro srce studenata Splita'!

Studentski džep nije dubok, ali kažu uvijek se može nešto naći. 'Pa može se, ne puno, ali svatko da doprinese bar malo, može se', kazala je studentica Marija Cvjetković.

>> Prikupljaju hranu i potrepštine za siromašne!

Inicijativa je krenula još prije godinu dana za Božić od studenta Marijana Bašića. Tijekom svog studiranja uvijek sam učio u sveučilišnoj knjižnici i tad sam gledao prizore gdje naši građani, nažalost, kopaju po kantama, traže boce, grizu one ostatke naše iz menzi, što me pogodilo kao jednog mladog čovjeka', kazao je.

Njegovi inicijativu su podržali splitsko Sveučilište i Studentski centar te se uključili. 'Da se potaknu malo i studenti splitskog sveučilišta da se odreknu. Eto, jedna poruka je bila da se odreknu barem jedne kave za one kojima je potrebito', kazala je Gordana Raos, ravnateljica splitskog SC-a.

Kako bi se sve ono što se prikupi podijelilo upravo onima kojima je potrebno, pobrinut će se Caritas. 'Imamo evidenciju, kartoteku koja sada broji preko petsto obitelji koje su potrebne pomoći, evidentirane i provjerene, istinski siromasi', kazao je Slavko Jerončić iz Caritasa. A splitski studenti će im na ovaj način barem malo uljepšati nadolazeći Uskrs.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene