Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju potporu dekana

Splitski studenti prava zauzeli fakultetsku zgradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti splitskog Pravnog fakulteta zauzeli su jutros fakultetsku zgradu i tako se pridružili svojim kolegama u zemlji koji već sedmi dan prosvjeduju tražeći besplatno školovanje za sve.

Članovi Nezavisne studentske inicijative novinare su izvjestili da će se u 10 sati u zgradi njihova fakulteta održati i tiskovna konferencija na kojoj će objaviti sada veći poznati studentski proglas sa svom zahtjevima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Znanje nije roba' Blokada se širi: Studenti ne odustaju Slika nije dostupna Manjina odlučuje? Riječki i zagrebački Filozofski fakulteti nastavljaju blokadu

Dekan Pravnog fakulteta prof. Boris Buklijaš od ranog je jutra sa studentima te im je javno pred medijima dao podršku u njihovim nastojanjima dodavši da je Hrvatska demokratska zemlja i da je studentima dopušten i takav način traženja prava. Studenti splitskog Pravnog fakulteta pripremili su se za prosvjed, na katu zgrade u nekoliko je prostorija napravljen tzv. 'krizni štab' u kojem se nalaze pokrivači, hrana i piće za studente koji dežuraju na fakultetu. To im je omogućilo fakultetsko vijeće i sam dekan Buklijaš koji je za medije izjavio da će tijekom noćnih sati uz studente biti mladi asistenti koje je odredio fakultet.

Studenti se nadaju da će njihova, sada već sedmodnevna borba, uroditi plodom i da će konačno buduće generacije studirati ono što žele bez obzira na platežnu moć njihovih roditelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene