Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRIJEDNA DONACIJA

Anonimni donator kupio dječjem odjelu KBC-a Split uređaj koji spašava živote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klinika za dječje bolesti splitskog KBC-a dobila je uređaj za primjenu dušikova oksida vrijedan više od sto tisuća kuna od poduzetnika čiji je jedini uvjet bio da ostane anoniman.

Više od sto tisuća kuna vrijedan uređaj za primjenu dušikova oksida dobila je Jedinica za intenzivno liječenje djece (JILD) pri Klinici za dječje bolesti splitskog KBC-a. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Donacija SAD-a - 3 RTG uređaji Kontejnerski teret u hrvatskim lukama od sada će pregledavati uz pomoć visoke tehnologije

Uređaj im je donirao splitski poduzetnik čiji je jedini uvjet bila anonimnost, koju su mu u bolnici i zajamčili, piše Slobodna Dalmacija

"Dušikov oksid je plin koji se daje djeci, a osobito novorođenčadi koja imaju oslabljena pluća i kojima je oslabljena izmjena plinova, odnosno preuzimanje kisika u plućima iz udahnutog zraka. Radi se o uređaju koji se vrlo često upotrebljava" rekao je Julije Meštrović, šef JILD-a i zamjenik bolničkog ravnatelja.

Uz pomoć takvog uređaja, kojeg su ranije imali u KBC-u, spašeni su mnogi životi. No, on se pokvario i nije ga se moglo popraviti. 

"Čovjek je pošto-poto htio kupiti, odnosno donirati nešto KBC-u. Raspitivao se kod svojih prijatelja što bi bilo najbolje nabaviti, a oni su mu savjetovali da to bude nešto za JILD. Nakon toga nas je donator kontaktirao i vrlo smo se brzo usuglasili što bi to trebalo biti. Nama se postojeći uređaj za primjenu dušikova oksida pokvario, a prijeko nam je potreban za spašavanje života novorođenčadi. Jako smo zahvalni na ovoj donaciji i sada možemo nastaviti raditi bez ikakvog opterećenja, kada znamo da imamo novi i kvalitetni uređaj", rekao je Meštrović za Slobodnu Dalmaciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene