Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šarena podrška

Splitska Riva već u duginim bojama povodom Gay Pridea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na nekoliko stupova na splitskoj Rivi postavljeni su zanimljivi ukrasi duginih boja.

Splitska Riva probudila se u duginim bojama! Udruga Spletkarenje tijekom noći je ukrasila Rivu pleterima duginih boja oko rasvjetnih stupova, a sve kako bi dali svoju podršku Gay Prideu koji će se održati iduće subote.

Pročitajte i ovo Kaktusi Kazneno prijavljen Policija zaplijenila kaktuse, ali ne bilo kakve: Objavili o čemu se radi Ništa od Eura na Rivi Ništa od Eura na rivi Iz Grada objašnjavaju zašto nema gledanja Eura na rivi, no mnogi se pitaju: "Kako se onda mogu održavati nastupi?"

'Potaknuti aktualnim događanjima vezanima uz Povorku ponosa u Splitu i stavom gradske vlasti prema različitostima uopće, odlučili smo ostaviti svoj trag na jedinstveni način. Ispleli smo pletivo u duginim bojama, simbolu LGBT zajednice, i vezali ih na klupe u središnjem dijelu Rive, upravo na onom mjestu na kojem gradska vlast ne želi vidjeti Povorku ponosa i protuustavno brani građanima pravo na javno okupljanje', istaknuli su iz udruge Spletkarenje, inicijatora ovog "gradskog ukrašavanja".

Ujedno su poručili kako su u inicijativi iskoristili svoj hobby - pletenje - kako bi poslali poruku u kojoj žele tolerantniji, topliji i mekši Split, 'poput pletiva'. Iz udruge se nadaju kako se na Rivi neće dogoditi nikakav nasilni čin, te poručuju kako postavljene zastavice nisu trajne niti oštećuju klupe na koje su postavljene. Ističu i kako suzastavice ispletene s ljubavlju i predstavljaju simbol dobrodošlice svakome tko dođe na Rivu.

Točna ruta kojom će se kretati šarena povorka još nije službeno potvrđena. Gradska uprava u MUP je već poslala zahtjev za promjenom lokacije, a MUP se priprema za osiguravanje upravo Rive. "Mi imamo uredno rješenje koje kaže da osiguravamo prostor od Đardina do Rive", rekao ej prije nekoliko dana Dubravko Teur, načelnik uprave policije.

Organizator kaže da grad i da hoće odluku promijeniti ne može jer su zakonski rokovi istekli. "Bit će Riva. Pozvala bi grad da malo pozornije pročita zakone", ističe Mirjana Kučer iz udruge Domine.

Ukoliko vidite slična obilježja kojima se daje podrška Gay Prideu u Splitu pošaljite nam svoje fotografije na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu. (Agencija VLM/D.B.)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene