Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Splitska policija o Cvikovu uhićenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvoosumnjičeni za organiziranje skupine radi preprodaje droge na otoku Korčuli 32-godišnji Jakša Cvitanović - Cvik danas je priveden istražnom sucu na saslušanje, izvijestio je načelnik Policijske uprave splitsko- dalmatinske Ivan Merćep na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Cvitanović je, prema operativnim saznanjima, u Splitu, u unajmljenom stanu u Zoranićevoj ulici 6, u blizini starog Hajdukova igrališta, boravio najmanje 20 dana, a ranije se skrivao u inozemstvu, rekao je načelnik kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske Petar Bradarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cviku će se ipak suditi u Splitu Slika nije dostupna Suđenje dilerima: Želita Tomić u pancirki na sudu

U tom je stanu i uhićen jučer u 15,20 zajedno s 34-godišnjim Nikolom Šitinom (policija navela samo inicijale) iz Sitna Gornjeg, koji je stan i unajmio, a protiv kojega je podnesena kaznena prijava za pomaganje nakon počinjenja kaznenog djela te zbog posjedovanja droge koja je pronađena u stanu.

Cvitanović pri uhićenju nije pružao otpor, a nije ga imao ni priliku pružiti, dodao je načelnik Sektora kriminaliteta droga PU Ivan Kasum.

U stanu je, uz 20 grama marihuane, pronađen i pištolj "CZ" 7,65, sa streljivom, 5 mobitela s više sim kartica različitih operatera, prijenosno računalo te veća količina dokumentacije i osobne isprave na Cvitanovićevo ime.

Zaplijenjeno je i 1500 kuna te 17 BiH konvertibilnih maraka.

Cvitanović je, izvijestili su u policiji, prijavljen od ranije za
ukupno 96 različitih kaznenih djela, od kojih 9 zbog zloporabe droga. Zbog jednog kaznenog djela zloporabe droga pravomoćno je bio osuđen i na zatvor od 4 mjeseca.

U bijegu je bio od početka srpnja prošle godine kada je pobjegao policajcima na Korčuli koji su ga privodili zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

Za njim je bila raspisana međunarodna tjeralica, te je o svemu izviješten i Interpol.

Načelnik Odjela kriminaliteta droga MUP-a Darko Žižek, na novinarski je upit da objasni zbog čega se Cvika naziva najvećim narkodilerom na Korčuli kada za to nisu pronađeni materijalni dokazi, odgovorio da na žalost u Hrvatskoj postoje puno veći narkodileri pa bi "kovanje u zvijezde" Jakše Cvitanovića - Cvika bilo u najmanju ruku pogrešno.

Za sve daljnje upite o postupku novinare je uputio na USKOK čijih predstavnika, unatoč najavi, na konferenciji za novinare nije bilo.

Pri današnjem privođenju istražnom sucu Županijskog suda u Splitu Cvitanović je pred novinarima i snimateljima prošao duboko pognute glave, onemogućujući tako snimanje lica, te je svima uputio psovku.

Prema USKOK-ovoj prijavi, Cvitanović je predvodio skupinu od 20 osoba koje su se udružile radi preprodaje droge na Korčuli. Nakon njegova bijega dio ostatka osumnjičene skupine nastavio je s preprodajom droge, a Državno odvjetništvo navodi da su tijekom tri godine, do sredine studenoga 2006., od prodanoga heroina pribavili više od 10 milijuna kuna protupravne imovinske koristi.

Među osumnjičenima su i dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša, navodna Cvikova djevojka, koja je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode, te njegov brat Mirjan kojima je istražni sudac, na zahtjev USKOK-a, odredio zabranu raspolaganja imovinom za koju se sumnja da je stečena novcem od prodaje droge.

Istražni je sudac, osim Cviku, pritvor odredio za još 9 osoba, od kojih je pet u pritvoru na splitskim Bilicama, dok su četvorica u dubrovačkom zatvoru.

Pritvorena je bila i Želita Tomić, koja je prema vlastitu kazivanju za Cvika prodavala drogu, a koja je stekla status zaštićene svjedokinje te je puštena na slobodu uz policijsku zaštitu.

Policija i dalje poduzima mjere i radnje radi otkrivanja drugih osoba koje su Cvitanoviću pomagale pri bijegu i skrivanju.

Cvitanović je priveden istražnom sucu na saslušanje, nakon čega će, budući da mu je još u prosincu određen pritvor, biti prepraćen u zatvor na Bilicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene