Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Borba od koje ne odustaje

Splitska baka u ratu protiv pedofila: "Nisam od onih koji će sidit doma..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena (55) iz okolice Splita odlučila je, po vlastitom priznanju, uzeti zakon u svoje ruke i obračunati se s 25-godišnjakom osumnjičenim da je spolno zlostavljao njene unuke.

Jedna baka (55) iz okolice Splita odlučila je, kako sama priznaje, uzeti zakon u svoje ruke kako bi se obračunala s 25-godišnjakom iz Splita koji je posljednjih nekoliko mjeseci smješten u istražni zatvor zbog sumnje da je spolno zlostavljao njezine dvije unuke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Ilustracija uhićen 66-godišnjak Majka 11-godišnjakinje iz Zadra otkrila: "Moja djevojčica je tri mjeseca zlostavljana"

55-godišnjakinja dijeli letke i upozorava javnost na muškarca koji je, kako je rekla za Slobodnu Dalmaciju, djevojčice zlostavljao u suradnji s njihovom tetom.

Naime, teta (17), očeva sestra,čuvala je djevojčice nakon što je njihov otac upao u probleme s kockom i nikad ga nije bilo doma, a majka je, kako bi prehranila obitelj, radila po cijeli dan.

Pritvoreni muškarac djevojku je našao preko Facebooka i počeo se s njom dopisivati, a ona se onda, kako priča 55-godišnjakinja, u njega zaljubila.

"Odmah joj je dao do znanja što želi, kazao joj je da se protiv njega vodi postupak za istu stvar u jednom drugom gradu. Prvo ju je nagovarao da ona bludniči nad djecom dok ih čuva, da ih slikaje dok vrše nuždu s fokusom na spolne organe, da ih stavlja sebi u krilo, samozadovoljava se i slično... A ona je sve slikavala i slala mu snimke. Na kraju bi ona djecu, umjesto da ih čuva doma, vodila u njegovo auto i onda su ih odvozili u šumu gdje bi on...", ispričala je stravične detalje baka djevojčica.

Nitko nije znao što se događa dok jedna od djevojčica nije majci rekla da ju Duje (lažno ime s kojim se predstavio djevojčicama) dira po spolnom organu. Majka je sve odmah prijavila policiji koja je uhitila 25-godišnjaka i tetu, a u njegovom telefonu pronašli su pregršt snimki i fotografija.

Počela dijeliti letke

Baka je nakon nekog vremena slučajno saznala ime muškarca koji je osumnjičen za zlostavljanje, nakon čega je prvo posjetila njegove roditelje da vidi znaju li tko im je sin. Uskoro je napisala prvi letak s imenom i inicijalom prezimena osumnjičenog, te kvartom u kojem živi.

Podijelila je stotinu letaka, a kada je saznala tko su muškarcu stričevi, tete i ujaci i njih je kontaktiala kako bi ih pitala znaju li koga imaju u obitelji. 

Kako priča 55-godišnjakinja, obitelj osumnjičenog joj je nakon svega prijetila da će je ubiti. I njih je prijavila policiji koja ih je privela.

"Znate, kad o svemu tome mislim, osjećan se nekako šporko, ka da smo i ja i dica oštećeni, nekako s gađenjem se osjećam, ne znam kako bi vam to opisala... Ali, nisam od onih koji će siditi doma, gledati turske serije i pušiti i nervirati se, a da netko upropasti život meni i njima, e nećeš", priča.

Po centru Splita dijelila je i letke s podacima 17-godišnje tete, a sukobila se verbalno i s njenom majkom.

U njezinoj borbi obitelj ju, priznaje, ne podržava, ali ona je u tome našla svoj smisao.

"Ne bojim se zatvora, ne bojim se ničega i neću odustati od dijeljenja letaka. Tom bolesniku, a i drugima sličnim njemu, želim ukrasti život kao što ga je on ukrao meni. Nemam više mira, odlučila sam se boriti na ovakav način protiv svakog pedofila za kojeg budem pouzdano i provjereno saznala da je to što je", poručuje 55-godišnjakinja koja je zbog lijepljenja letaka pozvana na Prekršajni sud.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene