Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazite na zdravlje!

VRUĆINA U SPLITU Iz Hitne kažu: 'Danima 'kupimo' ljude po cesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesnosne vrućine po čitavoj Hrvatskoj iscrpljuju mnoge koji se zateknu izvan kuće, a stanje u Splitu je posebno kaotično, jer tamo Hitna pomoć građane koji kolabiraju od toplinskog udara, odnosi direktno s ulice.

Iako je intervencija po Splitu puno, zasad na svu sreću niti jedan slučaj nije imao fatalan ishod.

Pročitajte i ovo Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 7 Olakšanje za roditelje Bračani su uspjeli! Djeca s teškoćama u razvoju pomoć stručnjaka moći će dobiti bez odlaska na kopno Građani traže spas od vrućine u Zadru Pripazite Vrhunac je toplinskog vala! Cijeli Jadran u crvenom, vrijeme je opasno: Pogledajte kad stiže osvježenje

"Istina je, imamo 20-30 posto više intervencija, danima "kupimo" ljude po cesti, u centru grada, po dućanima i na plažama, redom zbog zamora i iscrpljenosti kao posljedica visokih temperatura, vrućine. Uglavnom su u pitanju kronični bolesnici, imali smo nekoliko intervencija i zbog turista nenaviklih na ovakve uvjete koji šetaju gradom usred dana...", rekla je za Dalmacijanews dispačerica Hitne pomoći.

Kad su u pitanju kupači, situacija je drugačija, jer mnogi u more ulaze vrući, jer upozorenja da u takvom stanju ne ulaze odmah u more, očito ne shvaćaju vrlo ozbiljno.

Samo u protekla dva tjedna na širem splitskom području utopilo se čak sedam osoba.

Upozorenja stižu i iz MUP-a te naglašavaju da se u vodu ne ulazi u prvih sat vremena nakon obroka, konzumacije alkohola ili dok je tijelo prevruće. Treba izbjegavati i kupanje na osamljenim mjestima, kao i neprotrebno izlaganje riziku skokovima u vodu nepoznate ili nejasne dubine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene