442805
442805
442805
442805
442805

SPLIT RUŠI REKORDE

  • , 09.07.2016., 14:56
  • Autor:
  • komentara

Tijekom ovog vikenda u splitskoj zračnoj i gradskoj luci očekuje se oko 87.000 putnika u oba smjera, što je rekordni vikend promet ove godine.

 
 
 
 
Udarni turistički vikend (Video: Dnevnik Nove TV)
Udarni turistički vikend (Video: Dnevnik Nove TV)

"Danas i sutra u splitskoj gradskoj luci očekuje se ukupno 80 isplovljavanja i isto toliko uplovljavanja trajekata i katamarana, koji će na linijama za srednjodalmatinske otoke prevesti oko 45.000 putnika, što je rekordni vikend promet ove godine", rekao je Hini koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica.

Po njegovim riječima, najveći je promet trajektima i katamaranima za otoke Brač i Hvar, a primjetno je da je za sada veći broj odlazaka na otoke nego povrataka s njih.

Voditelj prometa smjene u splitskoj zračnoj luci Dragan Peljić je izvijestio kako je na aerodromu trenutačno nešto veći broj dolazaka putnika nego odlazaka. "Ovog vikenda u splitskoj zračnoj luci očekujemo slijetanje i uzlijetanje oko 180 zrakoplova i promet putnika u oba smjera od oko 42.000, što je rekord za jedan vikend ove godine", rekao je Peljić za Hinu.

I na splitskom željezničkom kolodvoru ovaj vikend je pojačan promet putnika vlakom, osobito na liniji Zagreb-Split. Na toj je liniji uveden i poseban vagon za prijevoz praćenih vozila, odnosno vozila čiji vozači putuju vlakom koji prevozi i njihove automobile, a za čiji transport se također plaća karta.

Već nekoliko dana vagon za prijevoz praćenih vozila na željezničkoj liniji Zagreb-Split pun je u oba smjera putovanja, rekli su na splitskom željezničkom kolodvoru. Dodali su kako je primjetan sve veći broj putnika vlakom koji prevoze i svoje bicikle. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se