Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike brojke

SPLIT RUŠI REKORDE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom ovog vikenda u splitskoj zračnoj i gradskoj luci očekuje se oko 87.000 putnika u oba smjera, što je rekordni vikend promet ove godine.

"Danas i sutra u splitskoj gradskoj luci očekuje se ukupno 80 isplovljavanja i isto toliko uplovljavanja trajekata i katamarana, koji će na linijama za srednjodalmatinske otoke prevesti oko 45.000 putnika, što je rekordni vikend promet ove godine", rekao je Hini koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

Po njegovim riječima, najveći je promet trajektima i katamaranima za otoke Brač i Hvar, a primjetno je da je za sada veći broj odlazaka na otoke nego povrataka s njih.

Voditelj prometa smjene u splitskoj zračnoj luci Dragan Peljić je izvijestio kako je na aerodromu trenutačno nešto veći broj dolazaka putnika nego odlazaka. "Ovog vikenda u splitskoj zračnoj luci očekujemo slijetanje i uzlijetanje oko 180 zrakoplova i promet putnika u oba smjera od oko 42.000, što je rekord za jedan vikend ove godine", rekao je Peljić za Hinu.

I na splitskom željezničkom kolodvoru ovaj vikend je pojačan promet putnika vlakom, osobito na liniji Zagreb-Split. Na toj je liniji uveden i poseban vagon za prijevoz praćenih vozila, odnosno vozila čiji vozači putuju vlakom koji prevozi i njihove automobile, a za čiji transport se također plaća karta.

Već nekoliko dana vagon za prijevoz praćenih vozila na željezničkoj liniji Zagreb-Split pun je u oba smjera putovanja, rekli su na splitskom željezničkom kolodvoru. Dodali su kako je primjetan sve veći broj putnika vlakom koji prevoze i svoje bicikle. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene