Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svježe meso i rezani duhan

Split: Uhićena tri švercera mesa i duhana, među njima i policajac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija u dva je odvojena slučaja uhitila trojicu muškaraca, među njima i jednog policajca, koji su izbjegavanjem carinskog nadzora u Hrvatsku iz BiH unijeli i na tržište pokušali staviti oko 75 kilograma mesa u prvom, odnosno 50 kilograma duhana u drugom slučaju.

Policija je izvijestila kako dvojicu 34-godišnjaka, od kojih je jedan policajac, tereti da su 6. travnja na području BiH kupili oko 75 kilograma svježeg mesa, kojeg su zatim unijeli u Hrvatsku, izbjegavajući mjere policijskog i carinskog nadzora, a što je protivno odredbama Zakona o veterinarstvu.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

Na taj su način počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora te su kazneno prijavljeni, a protiv policajca je u tijeku i postupak udaljenja iz službe.

U drugom slučaju, osumnjičen je 23-godišnjak koji je, prema kaznenoj prijavi, 7. travnja iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prenio 50 kilograma rezanog duhana, izbjegavajući mjere policijskog i carinskog nadzora. Duhan je zatim prodao 42-godišnjaku, kojeg je policija istoga dana u večernjim satima na području Imotskog zatekla s duhanom.

Policija je protiv 42- godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog nedozvoljene trgovine, dok je 23-godišnjak prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene