Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Split

U funkciji stroj za usitnjavanje drvaca, već ima onih koji bi iskoristili vrijedni kompost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon blagdana Bogojavljenja mnogi iznose božićna drvca na otpad. U Splitu je već krenuo odvoz tisuća jelki na odlagalište.

Od ove godine prvi put je u funkciji stroj za usitnjavanje drvaca, a već ima onih koji bi iskoristili vrijedni kompost.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Splitu Bliže se europski izbori Plenković u Splitu: "Naši partneri malo su desniji od onoga što mi reprezentiramo" Ilustracija Povezani s "podruzetnikom" Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge

Od ranog jutra djelatnici splitske čistoće u akciji uklanjanja božićnih drvaca. Mnogi znaju kamo ih ostaviti

'Pokraj kontejnera smo ga stavili jer su rekli da stavimo sa strane da će doći posebno pokupiti jelku', kaže marija iz Splita. A nakon što se prikupe iskrcavaju se na Karepovac. Ali od ove godine se usitnjavaju.

'Trenutno je naših četiri pet kamiona svaki danu u funkciji. Po nekim procjenama obično se radi o nekoliko desetaka tisuća tih jelki s obzirom na broj domaćinstava', rekao je Miroslav Delić, direktor Čistoće.

Dosad su se drvca deponirala i prekrivala kao svaki drugi otpad. Kamion pun jelki koji je prikupljen u gradu Splitu nestao je za otprilike petnaestak minuta, a pred djelatnicima Čistoće još je puno posla.

Nabavkom ovog 200.000 kuna vrijednog stroja usitnjena smjesa može poslužiti i kao kompost. 'Otpad se samlije i mislimo da je spreman za daljnju uporabu za reciklažu. Imamo već, čim se pojavila informacija da smo nabavili sjeckalicu, ponude određenih tvrtki i privatnih poduzetnika u smislu preuzimanja ovih količina', rekao je Delić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene