Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stvarat će se gužve'

NEZADOVOLJNI SPLIĆANI Stanari Mejaša prosvjedovali jer nema ceste do novog trgovačkog centra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 200 stanovnika splitskoga gradskog kotara Mejaša u ponedjeljak je prelazeći prometnu Vukovarsku ulicu prosvjedovalo zato što još nije izgrađena pristupna cesta trgovačkome centru "Mall of Split" koji bi uskoro trebao biti otvoren, što će, po njihovu mišljenju, uzrokovati velike prometne gužve u tom kotaru.

Stanovnici su, unatoč jakoj kiši, petnaestak minuta prelazili cestu, zbog čega se u prometu stvorila poprilična gužva. Cijeli je prosvjed osiguravalo desetak policajaca, a predsjednik kotara Mejaša Vice Mihanović objasnio je okupljenim novinarima da to rade kako bi se izbjegao prometni kolaps nakon otvorenja toga velikoga prodajnog objekta.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

U kotarskom vijeću misle da će se nakon otvorenja tog centra bez ceste koja bi spojila Ulicu Josipa Jovića s Ulicom Zbora narodne garde stvarati gužve. Prosvjednici traže da se ta spojnica izgradi prije otvorenja trgovačkog centra.

Naše kotarske uske ulice su bez pločnika i ne odgovaraju takvom intenzitetu prometa, rekao je Mihanović i podsjetio da taj problem postoji već godinama te kako stanovnici nemaju izbora nego prosvjedom upozoriti izvršnu vlast jer jedino od nje mogu očekivati pomoć za rješenje tog problema.

Podsjetio je i kako su nakon sastavljanja kotarskog vijeća prošle godine gradu skretali pozornost na taj problem.

"Problem je što se otvara veliki prodajni centar koji neće imati pristupnu cestu, a mi onda više nećemo tako lako moći izaći svojim vozilima na glavnu cestu. Pitanje je i kako će nam djeca ići u školu jer se predviđa gusti promet. Čini se da ćemo biti prisiljeni prodati svoja vozila. Ostat ćemo potpuno odsječeni", rekao je stanar Milivoj Svaguša.

Stanari su investitoru poručili da nisu protiv njega i objekta, no, dodali su - ako je već imao novac za tako veliki prodajni centar - trebao je otkupiti zemljište i izgraditi pristupne ceste. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene