445342
445342
445342
445342
445342

Prekrasan pogled s Marjana na elitnu splitsku četvrt nije tako savršen

  • , 02.08.2016., 17:24
  • Autor:
  • komentara

Još jedan apsurd. Zbog korištenja godišnjih odmora građevinski inspektori ne izlaze na teren. Tvrde to stanovnici dijela elitne splitske četvrti Meje. Glavobolju im zadaju radovi usred sezone. Buka i prašina kažu, glavni su im problem.

 
 
 
 
Radovi usred ljeta (VIDEO: Vijesti u 17 h)
Radovi usred ljeta (VIDEO: Vijesti u 17 h)

Prekrasan pogled s Marjana na elitnu splitsku četvrt - Meje. A tu - radovi. Uređuje se okućnica. 'Ako sam se ja cijelu godinu trudila da dovedem goste da omogućim gostima da im bude dobro, ako na kraju krajeva promoviram svoj grad i državu svoju kulturu onda mi to netko narušava. Normalno da sam ljuta i frustrirana', ispričala je Paola Jukić iz Splita.

Vlasnica kuće tvrdi da se ne poduzimaju nikakvi radovi koji bi bili protivni Odluci o zabrani i ograničenju izvođenja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone. Bio je kaže i komunalni redar koji nije utvrdio nepravilnost te da su to tihi radovi.

Paola je svoj problem htjela riješiti i preko inspekcije. 'U građevinskoj inspekciji su mi rekli da mogu podnijeti prijavu. Međutim da su svi sad na godišnjima, da nitko ne može izaći na teren i da u principu s tim neću postići ništa', rekla je.

Iz ministarstva graditeljstva poručuju: Inspektori u Područnom uredu u Splitu rade, netočna je informacija da su svi na godišnjem odmoru. Ukoliko građani imaju pritužbe na samo odvijanje građevinskih radova u turističkoj sezoni, tada se po tom pitanju mogu obratiti Gradu Splitu.

Dozvolu za radove u sezoni kao i njihovu kontrolu provodi grad Split. Bili su na terenu u Drveničkoj ulici. 'Izvidom komunalnog redara utvrđeno je da se na terenu ne izvode radovi koji ulaze u kategoriju zabranjenih radova temeljem odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone u navedenim zonama', odgovor je koji smo dobili iz grada Splita.

Na Mejama se radi desetak objekata, kažu u gradskom kotaru. Pritužbe građana su kažu - česte. 'Nakon 25 godina od osamostaljenja Hrvatske pokazujemo da uopće nismo pravna država. Stihija radi svoje i da je u stvari zakon jačega', rekao je Pjero Baranović, predsjednik Gradskog kotara Meje. A stanari se boje da je ovo tek početak borbe s bukom i prašinom.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se